Kim Jong Un pes dedirtti! Barış için NBA yıldızlarını istiyor

Kuzey Kore’nin basketbol sevgisiyle tanınan lideri Kim Jong Un, Amerika’yla yaptığı nükleer barış görüşmelerinde ilginç bir talepte bulundu.

Kim Jong Un pes dedirtti! Barış için NBA yıldızlarını istiyor
Kim Jong Un pes dedirtti! Barış için NBA yıldızlarını istiyor
GİRİŞ 10.05.2019 16:06 GÜNCELLEME 10.05.2019 16:06

Hanoi’daki ikinci Kuzey Kore ve ABD görüşmeleri öncesinde ABCNews'in haberine göre Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong Un iki ülkenin yapacağı nükleer barış anlaşması kapsamında anlaşmaya ünlü basketbol oyuncularının ülkesine gönderilmesini de ekletmek istedi.

 

 

Birleşik Devletler’inin yetkililerine dayandırılan habere göre iki ülkenin ilişkilerinde normalleşme için şart koşulan talep, yazılı olarak da iletildi.

İki ülkenin kültürel alışverişi kapsamında yapılan istek, bir noktada Kuzey Koreli yetkililer tarafından nükleer silahların yok edilmesine ilişkin anlaşmaya da konmaya çalışıldı.

 

 

Basketbol diplomasisi olarak tanımlanabilecek bir yöntem, İsviçre’de bir yatılı okula gittiği günlerden bu yana büyük bir basketbol sever olan Kim’le anlaşmalarda yaşanan sorunları gidermek için kullanıldı.

Obama’nın başkanlığı döneminde Amerikan dış işleri yetkilileri diplomatik iletişime hız kazandırmak için Amerikalı basketbolcuları Kuzey Kore’ye göndermeyi düşünmüş.

Bu konuda babası Kim Jong Il’e benzeyen Kim Jong Un’un selefi de bir basketbol severdi ve ABD’den diplomatik görüşmeler sırasında Michael Jordan’ın Kuzey Kore’ye gönderilmesini istemişti.

Jordan böyle bir seyahati reddedince dönemin dış işleri sorumlusu Madeleine Albright, Kuzey Kore’ye 2000 yılında Jordan’dan imzalı bir basketbol topu göndermişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar