Türkiye'den Fransa'ya sert tepki: Hayal mahsülü...

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fransız basınında Fransa'da büyükelçilik destekli Türk okulu açılmasına ilişkin çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve manipülatif unsurlar içerdiğini söyledi.

Türkiye'den Fransa'ya sert tepki: Hayal mahsülü...
Türkiye'den Fransa'ya sert tepki: Hayal mahsülü...
GİRİŞ 10.05.2019 22:34 GÜNCELLEME 10.05.2019 22:34
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Sözcü Aksoy, Fransa'da büyükelçilik destekli Türk okulu açılması konusunda Fransız Basınında yer alan açıklamalar ve Fransa Milli Eğitim Bakanının ifadeleri hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi.

 

 

"HAYAL MAHSÜLÜ..."

Aksoy, "Fransız basınında Fransa'da Büyükelçilik destekli Türk okulu açılması konusunda son günlerde çıkan bazı haber ve açıklamalar ile yaşanan tartışmalar gerçekleri yansıtmamakta, manipülatif unsurlar içermektedir. Fransa Milli Eğitim Bakanının bu konuda sarf ettiği ifadeleri hayret ve üzüntüyle karşıladık. Eğitim Bakanının bu süreçle ilgili doğru şekilde bilgilendirilmediği anlaşılıyor. Hayal mahsulü ve tamamen mesnetsiz iddialara dayanan söz konusu açıklamaların tarafımızca kabul edilmesi söz konusu değildir." ifadesini kullandı.

 

 

Türkiye'de de büyükelçilik destekli Fransız okulları bulunduğunu hatırlatan Aksoy, "Türkiye'nin, Fransız eğitim sistemiyle uyumlu olarak açmayı öngördüğü okullar için müzakereler esasen Türkiye'deki bu okullarla mütekabiliyet çerçevesinde yürütülmektedir." bilgisini paylaştı.

"ASILSIZ VE MESNETSİZ HABERLERİ ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Aksoy, ayrıca haberlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef alındığını belirterek, "Konuyla ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan asılsız ve mesnetsiz haberleri de şiddetle kınıyor ve Fransız basını ile resmi makamlarını bu konuda kamuoyu ile hakkaniyetli ve dürüst bilgi paylaşmaya davet ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 9
  • gariban 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok tipik Batı tepkisi. Onlar yapınca herkes sevinsin, göbek atsın, casuslarını rahat rahat yetiştirebilsin isterler. Siz normal bir okul bile açmaya kalktığınızda kıyamet kopar, çünkü herkesi kendileri gibi şer niyetli sanırlar. 300 senedir bu oyunlarına kandık.
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Peki fransizlari. Turkiyedeki okullarina ne olacak ?
    Cevapla
  • Şahinbey 4 yıl önce Şikayet Et
    En güzel cevab, Fransız okullarını kapatarak verilmeli,kendini beğenmiş foseptiklere.
    Cevapla
  • sadi 4 yıl önce Şikayet Et
    bu fransiz ve alman okullarini ve ozellikle fransiz okullarina cok dikkat ediniz.. en buyuk fitne kaynagi ve devlet dusmanligi bu okullara giden cocuklarda digerleine nazaran daha cok belirgin ve one cikmakta , ahlak ve kultur olarak ta tam bir yikici gorevini hakkiyla yerini getiriyorlar, oraya giden ogrencilere bakmak yeterli,sanki hain uretim fabrikasi gibi calisiyorlar !
    Cevapla
  • masonbuster 4 yıl önce Şikayet Et
    süper yorum. ağzına sağlık.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizi bu yollarla içeriden yıktıkları için biliyorlar, o yüzden en ufak bir harekette alarm zilleri çalıyor. Fetöye gelince ama kılları kıpırdamıyor. Çünkü siyonist efendilerinin has kulları onlar!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...