Küba'da karne uygulaması başlıyor!

Küba'da tavuk, yumurta, pirinç, fasulye, sabun ve diğer temel ihtiyaç ürünlerinin yaygın biçimde karneye bağlanacağı açıklandı.

Küba'da karne uygulaması başlıyor!
Küba'da karne uygulaması başlıyor!
GİRİŞ 11.05.2019 15:48 GÜNCELLEME 11.05.2019 15:48
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Küba Ticaret Bakanı Betsy Diaz Velazquez, Küba haber ajansına yaptığı açıklamada, temel gıdaların temininde yaşanan sıkıntıyla mücadele için tavuk, yumurta, pirinç, fasulye, sabun ve diğer ürünlerin çeşitli biçimlerde karneye bağlanacağını duyurdu.

 

Gıda sıkıntısından ABD'deki Trump yönetiminin katılaştırdığı ambargoyu sorumlu tutan Velazquez, vatandaşlara serinkanlı olmaları çağrısında da bulundu.

Kübalı tütün fabrikası işçisi Lazara Garcia, "Ülke zor bir andan geçiyor. Bu doğru bir müdahale. Yoksa stokçular ortaya çıkar." derken, küçük bir işletme sahibi Manuel Ordonez, karne önleminin, Küba'nın temel sorunlarının çözümüne katkı sağlamayacağı ve ülkenin ihtiyacı olan şeyin üretim olduğu görüşünü dile getirdi.

 

Küba'nın birçok kesiminde belli başlı ürünlere sınırlı karne uygulaması halihazırda başlamıştı. Dükkanlarda bir müşterinin satın alabileceği yemeklik yağ şişe hesabı olarak sınırlandırılmıştı.

Küba, gıda ihtiyacının yaklaşık üçte ikisini yılda 2 milyar dolara ithal ediyor. 11 milyon nüfuslu ülkede son aylarda birçok ürünün günler ya da haftalarca piyasada bulunamadığı ifade ediliyor.

Ülkede gıda satılan dükkanları hükümet işletiyor. Bu dükkanlarda, yüksek sübvansiyonludan küresel standartlara göre çok pahalıya kadar birçok ürün satılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim kuba sevdalilari vardi orda yasamak isteyen hadi buyrun...
    Cevapla
  • Alican 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizlere de Erdoğan gibi bir devlet adamı nasib etsin, Yok hâla durumdan menmun iseniz aynı kafayı taşıyanlar var onları transfer edelim.
    Cevapla
  • Ayşegül 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkiler de 3 günde reklam çekip 3 milyon kazanıyor,tatilller , yat kat vs rahatları beyde yok hala ülke çok güzel olacak diye hırıltı çıkarıyor. Küba ya gidip güzellik nasıl olur öğrensinler
    Cevapla
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizdekiler bolluktan devletine saldırıyor
    Cevapla
  • faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedeki koministlere duyurulur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...