Yemen'de insanlık ölüyor!

Yemenli gazeteci Saleh Algabri, ülkesinde büyük bir insani krizin yaşandığını belirterek, “Yemen’in yüzde 80’i açlıkla boğuşuyor. Bu da yaklaşık 20 milyon kişiye denk geliyor. Bir milyondan fazla kişi de koleraya yakalandı” derken, Türkiye dışında hiçbir İslam ülkesinin Yemen’deki dramla ilgilenmediğini söyledi.

Yemen'de insanlık ölüyor!
Yemen'de insanlık ölüyor!
GİRİŞ 12.05.2019 13:45 GÜNCELLEME 12.05.2019 13:45
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Yeni Yemen Medya Merkezi Başkanı Saleh Algabri, büyük bir insani krizin yaşandığı Yemen’deki son durumu Akit’ten Harun Sekmen'e anlattı. 

 

 

Suudi Arabistan’ın ve darbeci Husiler arasındaki iktidar mücadelesinden dolayı yok olmanın eşiğine gelen Yemen’de açlık ve koleranın ölüm saçtığını belirten Algabri, Türkiye dışındaki bütün ülkelerin yaşanan insanlık dramına kör kaldığını kaydetti. 

Başkan Erdoğan’ın İslam dünyasındaki lider boşluğunu tek başına doldurduğunu vurgulayan Algabri, ümmet içerisindeki vahdetin önemine dikkat çekti.

 

 

Yemen’deki son durumu sizden dinleyebilir miyiz?

“Yemen’de iki tane hükümet var. Biri meşru hükümet ve merkezi Aden’de. Diğeri de darbeci Husilerin hükümeti Sana’da. Yemen, Suudi Arabistan önderliğindeki Körfez ülkeleri koalisyonu ve darbeci Husilerin iktidar mücadelesiyle yok olmanın eşiğine gelmiş durumda.

20 MİLYON KİŞİ AÇLIĞIN PENÇESİNDE

Büyük bir insani dramın da yaşandığını biliyoruz. Detayları anlatabilir misiniz?

“Yemen’de açlık yüzde 80’e ulaşmış durumda. Bu da yaklaşık 20 milyon kişinin açlığın pençesinde kıvrandığını gösteriyor. Kolera salgını da başladı. 1 milyon kişinin koleraya yakalandığını biliyoruz. Her gün onlarca kişi koleradan ölüyor.”

Dünyadan herhangi bir yardım görüyor musunuz?

“Türkiye dışında yok denecek kadar az. Diyanet Vakfı, Kızılay, TİKA başta olmak üzere birçok yardım kuruluşundan hem insani hem tıbbi yardım alıyoruz. Bu yardımlarda Başkan Erdoğan’ın çağrıları etkin oluyor.”

ERDOĞAN ÜMMETİN LİDERİ

İslam ülkelerinin duyarsızlığını neye bağlıyorsunuz?

“Birlik olamayışımıza. Erdoğan şu anda İslam ülkelerinde lider boşluğunu tek başına dolduruyor. Hayalimizdeki liderin Erdoğan olduğunu görüyoruz. Tek başına ümmetin sözcüsü haline geldi. Yemen’de, Suriye’de, Kudüs’te, Gazze’de, Arakan’da ve daha birçok İslam coğrafyasındaki drama sadece Erdoğan tepki gösteriyor. Erdoğan’a ve Türk milletine şükran borçluyuz.”

VAHDET ŞUURUYLA YEMEN'E SAHİP ÇIKALIM

Ramazan ayının içerisindeyiz. Ümmete ne söylemek istersiniz?

“İslam dünyasının bir vücut olarak birlikte kendi sorunlarını çözebilmesini istiyoruz. Kendi sorunlarımızı çözecek bir erdeme ulaştığımız zaman dünya bambaşka bir yer olacaktır. Yemen, açlık susuzluk ve salgın hastalıklarla mücadele ediyor. Ramazan ayının içerisindeyiz. İslam dünyasından bu bilinçle destek ve konuya eğilim bekliyoruz.

KAYNAK: AKİT
YORUMLAR 12
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Vakti ile osmanlıyı arkadan kim vurmuş hüsrana uğradı müslüman olan bizi ingilize değişenlere yine biz yardım ediyoruz.
    Cevapla
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    Trump para gönder deyince 500 milyon dolar gönderen krallar nerede.
    Cevapla
  • Iso 4 yıl önce Şikayet Et
    Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir..buyuruyor efendimiz s.a.v. rabbim bizlere ve tüm islam alemine bu şuurla yaşamayı nasip etsin..rabbim bu kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Fetih 1453 4 yıl önce Şikayet Et
    müslüman ülkeler nerdesiniz
    Cevapla
  • Yıldırım 4 yıl önce Şikayet Et
    İran'la Arabistan bu hale getirdi
    Cevapla
  • Dede 4 yıl önce Şikayet Et
    Birlik olup yapdım yapmalıyız islam birliği beraber
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek