Suudi Arabistan'a kötü haber! Harekete geçtiler

Belçikalı yetkililer, Suudi Arabistan'a silah satışının gözden geçirilebileceğini bildirdi.

Suudi Arabistan'a kötü haber! Harekete geçtiler
Suudi Arabistan'a kötü haber! Harekete geçtiler
GİRİŞ 13.05.2019 06:11 GÜNCELLEME 13.05.2019 06:48
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Belçika'nın Fransızca yayın yapan kamu televizyonu RTBF'ye konuşan  Dışişleri Bakanı Didier Reynders, "Bence eğer Yemen gibi bazı çatışmalarda  kullanıldığı ortaya çıkarsa Suudi Arabistan'a silah satışının durdurulması iyi  olabilir." diye konuştu.

Reynders, Belçika Anayasası'na göre olası bir silah satışı yasağının,  silah üreten şirketin bulunduğu bölge hükümeti tarafından karara  bağlanabileceğini belirtti.

Valonya Bölgesi Başkanı Willy Borsus ise RTBF'ye yaptığı açıklamada,  başka ülkelere silah satışında Belçikalı bir şirketin yasalara aykırı davranması  halinde, söz konusu şirketin "lisansının dahi iptal edilebileceğini" ifade etti.

Belçika'da bazı basın ve sivil toplum kuruluşlarının yayımladığı  araştırma, Suudi Arabistan'ın Belçika'dan ithal ettiği silah ve askeri  mühimmatları Yemen'deki savaşta kullandığını ortaya koymuştu.

Suudi Arabistan'a yoğunluklu silah ihracatı yapan Belçika'nın Valonya  bölgesi, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından Suudi Arabistan'la yeni  anlaşma olmayacağını duyurmuştu ancak Belçika medyası Valonya'dan Suudi  Arabistan'a bu yıl üç kere askeri teçhizat ihracatı yapıldığını yazmıştı.

YORUMLAR 12
  • samimi 4 yıl önce Şikayet Et
    Saudi arabistanin yerli ingiliz lawrenslerden kurtarilip ,Türkiye cumhuriyetine tekrar ilahak edilmelidir.
    Cevapla
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    onlar için ortada pay kapma taktiği, boş tehditlerle silah vermiyoruz deyip, arkadan iş çeviren tipler. AB ülkelerinin ve ABD nin yıllarca sürelegelen taktiğidir bu. Belçika hem de en iyi silahları verecek Suudlara. amaç pazarlık gücünü artırıp, silahları pahalıya satmak. tüm bunlar bir ticari oyun. anlayana tabi.
    Cevapla
  • Davut 4 yıl önce Şikayet Et
    Gözden geçirseler ne olacak? Fiyatını artırarak satarlar.
    Cevapla
  • iboo wien 4 yıl önce Şikayet Et
    alamanyada öyle diyordu
    Cevapla
  • www 4 yıl önce Şikayet Et
    Asiretten devlet olursa ne olacagi ortada AMERIKAya telefon acar uc bes milyar gonderir belcikayi dov der turmp dover belcikayi .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı