Korkutan sözler: Yıkıcı bir savaşa neden olabilir

Irak'ta Ulusal Hikmet Akımı Lideri Ammar el-Hekim, ABD ile İran arasındaki krizin olumsuz etkilerinin olacağını, bunlardan birinin de yıkıcı bir savaşa sürüklenme ihtimali olduğunu belirtti.

Korkutan sözler: Yıkıcı bir savaşa neden olabilir
Korkutan sözler: Yıkıcı bir savaşa neden olabilir
GİRİŞ 13.05.2019 08:21 GÜNCELLEME 13.05.2019 08:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kuveyt'i ziyareti sırasında yerel basına açıklamalarda bulunan Hekim, İran'ın tek başına ateşe girmeyi kesinlikle kabul etmeyeceği, petrol ihracatının durdurulmasının çok ağır sonuçları olacağı uyarısında bulundu. Hekim, "ABD-İran krizinin tırmanışı bölge için büyük bir endişe demektir. Özellikle ABD, İran'a baskı yapma aşamasından boğma aşamasına geçmiştir." dedi.  

İki ülke arasındaki tırmanan gerginlik hakkında uyarıda bulunan Hekim, "ABD-İran krizindeki tırmanışın etkileri, yaş ve kuru her şeyi yakan, yıkıcı bir savaş anlamına geliyor." şeklinde konuştu.  

Hekim, Kuveyt'in söz konusu gerginliğin hafifletilmesinde önemli rol oynayabileceğini, Irak'ın da bir çekişme alanı değil barış ve sevgi alanı olmak istediğini ifade etti.  

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, 5 Mayıs'ta yaptığı açıklama ile USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Görev grubunun bir bombardıman görev gücü ile birlikte Körfez'e yönlendirildiğini bildirmişti. Bolton, bu sevkiyatı İran yönetimine "net ve kesin bir mesaj" olarak nitelemişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Seyfettin 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve diger batılılar IRAK ve İRAN i da yıkmak için ugrasiyorlar
    Cevapla
  • Ashab 4 yıl önce Şikayet Et
    İran zaten amerikan kuklası onlar ancak ehli sünnetle savaşır mecusi tohumları
    Cevapla
  • ULU BİLGE 4 yıl önce Şikayet Et
    Sakin olun beyler abd gücünün yeteceğini bilse bu gün saldırır hem abd nin direk kendi askerleri ile girdiği hangi savaşı kazandı ki kalkıp tek başına İrana saldırsın.
    Cevapla
  • Orhangazili 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD,İrana karşl askeri harekât yapamaz,bunu herkes iyi bilsin.Türkiyesiz ABD bir hiç.ABD ye ve ortaklarlna göre,bu yörelerde sorun olan bizleriz,yani Türkler.ABD İran için gelmiyor.
    Cevapla
  • reşat 4 yıl önce Şikayet Et
    bi halt olmaz!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda