İspanya'dan ABD'ye: İran Körfezi'ne gemimizi sokmayız

İspanya Savunma Bakan vekili Margarita Robles, İspanya’nın gönülsüz bir şekilde İran ile ilgili herhangi bir çatışmanın için çekilmek istemediğini söyledi.

İspanya'dan ABD'ye: İran Körfezi'ne gemimizi sokmayız
İspanya'dan ABD'ye: İran Körfezi'ne gemimizi sokmayız
GİRİŞ 15.05.2019 07:49 GÜNCELLEME 15.05.2019 07:53
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Abraham Lincoln Uçak gemisi eşliğinde İran Körfezi’ne gönderilen ABD Donanmasıyla ortak hareket eden Fırkateyni Méndez Nunez’i geri çeken İspanya Savunma Bakan vekili Margarita Robles konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İspanya hükumetinin “ciddi ve güvenilir bir partner” olduğunu ancak, bunun yalnızca Avrupa Birliği ve NATO ile yapılan anlaşmalara bağlı olduğunu söyledi.

İSPANYOL GEMİSİNE "GERİ DÖNÜN" EMRİ VERİLDİ

İspanya’nın Savunma Bakan Vekili Margarita Robles, Washington ile İran arasındaki anlaşmazlık sebebiyle Körfeze gönderilen ABD donanmasının içinde geçici olarak yer alan İspanyol firkateyni Méndez Núñez’in 125 mürettebatıyla birlikte bu gruptan ayrılması emrini verdi. ABD donanması halen Kızıl Deniz ile Hint Okyanusunu birleştiren Mendez boğazından geçti ve İran Körfezine girmek için Hürmüz boğazına doğru yol almakta.

"İSPANYA, YALNIZCA AB VE NATO KRİTERLERİNE UYAR"

Bakan Robles, İspanya’nın yalnızca AB ve Uluslararası Teşkilatlara olan taahhütlerine bağlı olduğunu belirterek “Biz ortak pozisyonumuzu buradan alırız” dedi.

İSPANYOL GEMİSİ GEÇİCİ GÖREVDEYDİ

İspanya’nın Fırkateyn Mendez Nunez’in Nisanın 30’inden 31 Ekime kadar sürecek ortak eğitim ve çalışabilirliğini geliştirmek maksadıyla bir yıl önce planlanan bir tatbikat için ABD’nin Lincoln Uçak gemisinin liderliği altındaki filoda geçici olarak yer aldığı, İspanya’nın, ABD donanmasında başka bir gemisinin bulunmadığı kaydedildi. İspanyol gemisinin Akdeniz, Kızıl Deniz, Hint Okyanusu, Güney Çin Denizi ve Pasifik Okyanusunu geçtikten sonra Kaliforniya’nın San Diego limanına gitmesi planlanmıştı.

YORUMLAR 20
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    AB Ülkeleri savasmaz Birlesmemis Krallik haric.ne lüzumü var.ne cikarisiolacak ispanyanin saldirirsa masraflarini mühimatini ABD karsilayacak degil.
    Cevapla
  • vartona 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin elindeki silahlar tum dunyadakinden fazla. En cok silah sirketi ABD de. En iyi savas ucaklarini once ABD yapiyor. İspanyanin muhimmat harcamasina gerek bile yok
    Cevapla
  • Yahya 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD İRAN a saldirirsa, ilk once basra korfezine gonderdigi gemilerden İRAN a fuze atacaktır
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Hacli
    Cevapla
  • oya 4 yıl önce Şikayet Et
    Trumpı israil yönetiyor irana saldıracaklar. İspanyaya bravo görmüş içine çekildiği tuzağı. s400lerin biran önce alıp kurmamız lazım.
    Cevapla
  • halil 4 yıl önce Şikayet Et
    dangalaklar,Ispanyanin durupdururken Iranla neden savassin..neden ekenomisin i guc dururma soksu..Amerika emperyalizmi icin neden savassin.
    Cevapla
  • Santos 4 yıl önce Şikayet Et
    2003 yilinda ABD IRAK ı işgal ettiğinde İspanya da dahil olmak üzere bir çok Avrupa ülkesi koalisyon olarak IRAK a asker göndermişti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi