ABD'nin skandal kararının yıl dönümünde tepki çeken görüntü

ABD’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’nin Kudüs'e taşınmasının birinci yıldönümü nedeniyle, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesini çevreleyen tarihi surlara ABD ve İsrail bayrakları yansıtıldı.

ABD'nin skandal kararının yıl dönümünde tepki çeken görüntü
ABD'nin skandal kararının yıl dönümünde tepki çeken görüntü
GİRİŞ 15.05.2019 13:08 GÜNCELLEME 15.05.2019 13:08

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi, Eski Şehir'in etrafındaki surların batı Kudüs tarafında kalan kısımlarına ışıklandırma sistemi ile ABD ve İsrail bayrakları yansıttı.

Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Eski Şehir'i çevreleyen surların yanı sıra kutsal şehirdeki birçok simge alana da aynı şekilde bayraklar yansıtıldı.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kudüs Belediyesi tarafından ABD'nin büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasının birinci yıldönümü nedeniyle bir kutlama töreni düzenlendi.

Törende konuşma yapan Kudüs Belediye Başkanı Moshe Lion, "ABD, büyükelçiliğini ebedi başkentimiz ve İsrail Devletindeki elçilikler için tek uygun yer olan Kudüs'e taşıyan ilk ülkedir. ABD'deki dostlarımızı kucaklıyoruz. Başkan Donald Trump ve Büyükelçi David Friedman siz gerçek dostlarsınız" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!