Korkutan çıkış: Durum çok ciddi, ortalık yangın yerine döner!

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Ortadoğu'daki durumun çok ciddi olduğunu belirterek, askeri gerilimin artmasını engellemek için her şeyi yapacaklarını bildirdi.

Korkutan çıkış: Durum çok ciddi, ortalık yangın yerine döner!
Korkutan çıkış: Durum çok ciddi, ortalık yangın yerine döner!
GİRİŞ 15.05.2019 20:09 GÜNCELLEME 15.05.2019 20:53
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Maas, Federal Mecliste İran ile yapılan nükleer anlaşmaya ilişkin  düzenlenen oturumda yaptığı konuşmada, nükleer anlaşmanın başarısız olması durumunda bölgenin yangın yerine dönüşebileceği uyarısında bulundu.

 

 

"Ortadoğu’daki durum çok ciddi." ifadesini kullanan Maas,  bölgenin  yangın yerine dönüşmesi durumunda, bunun özellikle Avrupa’nın güvenliği için ağır sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

"GERİLİMİN ARTMASINI ÖNLEMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

 

 

Bunun için bazen küçük bir kıvılcımın de yetebileceğini vurgulayan  Maas, "Askeri gerilimin artmasını önlemek için her şeyi yapmalıyız ve yapacağız."  diye konuştu.

İran’ın şimdiye kadar nükleer anlaşmaya uyduğuna işaret eden Maas, çok  taraflı iş birliğinin burada başarılı olduğunu gösterdiğini kaydetti.

ABD'YE ELEŞTİRİ

Maas, ABD'nin bu anlaşmadan ayrılmasına ise hala anlam veremediğini belirtti.

ABD’yi eleştiren ve İran konusunda diplomatik çözüm bulunması için çağrıda bulunan Maas, "Tek taraflı maksimum baskı stratejisinin bizi ileriye götüreceğine inanmıyoruz." dedi.

Maas, Brüksel’de pazartesi günü Avrupa Birliği’ne (AB) üye ülkelerin dışişleri bakanlarının ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüştüklerini anımsatarak, ABD ile aynı hedeflerin peşinde olduklarını ancak bunun için  gidilecek yolun farklılık arz ettiğini belirtti.

"Maksimum baskı her zaman istenmeyen gerilimi artırma riskini de taşır." ifadesini kullanan Maas, son günlerde yaşananların bu riskin somut ve  belirgin olduğunu gösterdiğini aktardı.

Mass, AB ülkelerinin nükleer anlaşma konusunda birlikte hareket  ettiğini ve 28 ülkenin de İran ile yapılan nükleer anlaşmanın arkasında durduğunu  ve İran’ın da nükleer anlaşmaya uyması gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR 44
  • Galip 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya ABD nin Avrupadaki eyaleti. Konuşmaları çok komik. AB oldular ama asla birlik olamadılar.Hadi kurun bakalım AB ordusunu görelim. Şu anda Almanyada kaç ABD askeri ve üssü var bir araştırın bakalım. Şaşırırsınız
    Cevapla
  • Sayin Maas 4 yıl önce Şikayet Et
    Suudlara dsha fazla silah'mı satacan?
    Cevapla
  • Dadas 4 yıl önce Şikayet Et
    Venezuellada darbeyi denediler olmadı.Şimdi irana saldırma niyetindeler amaç seçimleri kazanmak için silah lobisinden bileti alabilmek.Ha olmadı ne yaparlar belki Türkiyeye saldırı denerlermi belkide s400 onlar için önemli ise mutlaka zamanında alınıp çalışır hale getirmek gerekiyor.Tehditlere aldırmadan s400 leri alıp çalışır hale hemen getirmeliyiz Bu ABD kafayı yemiş ne olur ne olmaz aman ha.
    Cevapla
  • Musti_180 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanki nedenlerini bilmiyorlar. Bilmezlikten geliyorlar iki maymunu oynuyorlar.
    Cevapla
  • vanli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarinki dalkavukluk suriyede s400 varmi var suriye sahasini israil f 35 lerle cirit atiyor bunu bizimgibi siradan bir insanbiliyor
    Cevapla
  • adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Melheme-i Kübra, Armagedon.............. kimse bir yere GİDEMEZ. kaderinde bu topraklarda helak olmak olan ülkeler-milletler bu kader için akın akın buraya gelecekler. sonra: her coğrafya savaş alanına dönüşecek. avrupa-rusya, çin-japonya, her ülke.... ve büyük yok oluş: 7 milyarlık dünya 1 milyara inecek.... sonra: o günleri gören müslümanlar yeniden asrı saadete benzer güzel günler görecek (bi iznillah).......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor