Venezuela'dan BM'ye Türkiye teklifi!

Venezuela'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Moncada, ülkesinin Washington Büyükelçiliğinin korunması için Türkiye'nin ''hami devlet'' olmasını teklif ettiklerini söyledi.

Venezuela'dan BM'ye Türkiye teklifi!
Venezuela'dan BM'ye Türkiye teklifi!
GİRİŞ 16.05.2019 02:56 GÜNCELLEME 16.05.2019 03:47
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Venezuela'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Samuel Moncada, ülkesinin Washington Büyükelçiliğinin korunması için Türkiye'nin ''hami devlet'' olmasını teklif ettiklerini söyledi.

 

 

Moncada, BM Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında ABD yönetiminin, Venezuela'nın Washington Büyükelçiliğinin boşaltılması kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD ile Venezuela arasında diplomatik ilişkilerin kesildiğini ve Viyana Sözleşmesindeki diplomatik ilişkiler kapsamında ABD'nin başkent Caracas'taki büyükelçiliği için üçüncü bir ülke olan İsviçre'yi ''koruyucu devlet'' olarak seçtiğini belirten Moncada, ''Biz de Türkiye'yi hami devlet olarak önerdik. Teklifimize 'biz sizi tanımıyoruz' diyerek hayır dediler, Guaido'yu tanıdıklarını söylediler.'' dedi.

 

 

ABD yönetimi, protestocu ve aktivistlerin içinde bir süredir nöbet tuttuğu Venezuela'nın Washington Büyükelçiliğini boşaltmak için yasal süreç başlattığını açıklamıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, büyükelçiliğin Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido yönetimine ait olduğunu savunarak, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu tanımadıklarını, bu nedenle Maduro'ya destek veren protestocuların elçilikte bulunmasının "yasa dışı" olduğunu ileri sürmüştü.

Bakanlık, Guaido tarafından Washington'a büyükelçi olarak atanan Venezuelalı diplomat Carlos Vecchio'nun büyükelçiliğin boşaltılmasını talep ettiğini belirterek, protestoculara gönüllü şekilde elçilikten çıkmaları çağrısında bulunmuştu.

Protesto devam ediyor

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya destek veren, kadın aktivist grubu CodePink'in başını çektiği protestocular, yaklaşık bir aydır bina içinde eylemlerini sürdürürken, Guaido destekçileri bina dışında nöbet tutuyor.

Venezuela hükümeti çalışanları tarafından binaya davet edildiklerini belirten göstericiler, polisin kendilerini zorla çıkarmaya hakkı olmadığını savunuyor.

Washington DC polisi ile gizli servis polislerinin nezaret ettiği eylemlerde zaman zaman taraflar arasında gerginlik yaşanırken, büyükelçilikteki eylemcilerin dışarıdan yemek temin etmesine dahi izin verilmiyor.

Öte yandan, geçen hafta eylemcileri dışarıya çıkmaya zorlamak için büyükelçilik binasının elektrik ve suyunun kesilmesi sosyal medyada büyük tepkiye neden olmuştu.

ABD ile Venezuela arasındaki kriz devam ederken ABD yönetimi, ocak ayında Birleşmiş Milletleri söz konusu krizi görüşmek için toplanmaya davet etmiş, bu davetin ardından Maduro, ABD ile diplomatik ilişkileri kestiklerini ve bu ülkedeki büyükelçilik ve konsoloslukları kapatma kararı aldıklarını açıklamıştı.

YORUMLAR 41
  • Tosun 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar Türkiyem abd lobilerine milyon dolar öderleri sırf Türkiyemi dünyaya tanıtmak için. Erdoğanlı Türkiyemde ise Amerika kıtasından bir ülke Türkiyemi arabulucu istiyor. %48 senin kıymetini anlayamıyor Reis. Aslında onların düşmanlığı sen değilsin, senin dinin/tarihin..
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    isvicre insan haklari öyle ülke böyle ülke $unlara bakin ya resmi secilmi$ ülkenin lideri Maduroyu tanimiyorlar..tam ama tam kivirtmasiz saf temiz amerikan yalakasi..bizde cogu kanunlarimizi bunlardan alip kendimze benzetip millette uyguluyoruz.
    Cevapla
  • melik2023 4 yıl önce Şikayet Et
    isviçre bu şer odaklarının merkezi gibi bir yer. Siz bakmayın tarafsız bir ülke gibi göründüğüne. Birçok şey buradan tezgahlanıp yönetiliyor.
    Cevapla
  • taşeron 4 yıl önce Şikayet Et
    allahu teala venezuela halkını korusun ınsallah basta bastakılerı olmak uzere butun halkına hıdayet nasıp etsın amin
    Cevapla
  • vatan sever 4 yıl önce Şikayet Et
    chp ile maduroyu değişelim
    Cevapla
  • aber 4 yıl önce Şikayet Et
    Disc disco partizane
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatan sever Gardas gülesim yoktu. Cok güldürdün Allah razi olsun.
    Cevapla
  • taner 4 yıl önce Şikayet Et
    Medeniyetin beşiği abd bu PİTBUL Köpeğine benziyor ne zaman kime saldıracağı belli değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi