Venezuela'da ABD'ye karşı intikam yemini

Venezuela'nın lideri Nicolas Maduro, Catia La Mar'da bulunan deniz üssünü ziyaret etti. Maduro askerler ile bir araya gelerek ordudan bağlılık sözü aldı.

GİRİŞ 16.05.2019 07:41 GÜNCELLEME 16.05.2019 08:51
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Venezuela lideri Nicolas Maduro ABD’nin sahil güvenlik gemisinin yapılan uyarılardan sonra ülkenin ulusal karasularını hızlı bir şekilde terk ettiğini belirtmişti. Maduro ABD gemisine uyarı yapılan deniz üssünü ziyaret ederek askerler ile bir araya geldi.

 

MADURO'YA SADAKAT YEMİNİ

Maduro'nun ziyareti sırasında askeri tören gerçekleştirilirken askerler Venezuela Devlet Başkanına bağlılık sözü vererek ABD'ye karşı intikam yeminleri etti.

 

 

HÜCUMBOT İLE KARŞILIK

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ordu mensuplarıyla dünkü buluşmasında ABD’nin sahil güvenlik gemisinin, Venezuela donanmasında görev alan devriye hücumbotunun yaptığı uyarılardan sonra ülkenin ulusal karasularını hızlı bir şekilde terk ettiğini açıkladı.

Maduro, “Devriye hücumbotumuz, emperyalist baskıncı gemiye, ‘defol buradan’ demek üzere denize açıldı. Komuta eden subay, ‘Venezuela karasularında bulunuyorsunuz, lütfen yasalara ve uluslararası hukuka uyun ve derhal ülkeyi terk edin’ dedi. Ve Amerikan gemisi üçüncü kez ülkemizi terk etti. Bu uluslararası hukukun, barışın, Venezuela’nın askeri ahlakının zaferi” diye konuştu.

YAPABİLECEKLERİMİZİ ORTAYA KOYDUK

Amerikalı denizcilerin eylemini, ülkenin bu tür hamlelere hazır olup olmadığını kontrol etmeyi amaçlayan, Venezuela’ya yönelik bir provokasyon olarak nitelendiren Maduro, şöyle konuştu: “Donanmamızın, ulusal silahlı kuvvetlerimizin neler yapacağını, korkup korkamayacağımızı görmek için, tepkimizi görmek için bunu yaptılar. Tepkimiz gösterge niteliğindeydi. Mutlak bir soğukkanlılık sergilendi. Sıfır sinir, soğukkanlılık, dayanıklılık ve kararlılık, cesaret ve irade ortaya konuldu.”

YORUMLAR 22
  • Göktürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Venezuela gibi bir kaç devlet daha bu terörist katil barbar kuduz it Amerika'ya karşı tavır koysa Amerika diye bir ülke kalmaz
    Cevapla
  • Zalim 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın M UDORO vietnam gibi savaşın.ABD orda ço kayıp verdi.Venezuella halkı MUDOROYU destekleyin.Irak ve Suriyeyi parçalayan sizide parçalar.
    Cevapla
  • vurucu tim 4 yıl önce Şikayet Et
    biz hergün ediyoruz
    Cevapla
  • Türkish 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın Maduro!
    Cevapla
  • İbrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Az önce gördüm haberde aslan yalnız sandığı bufolaya pusu kurmuş ve gelince saldırmış ama öbür bufololarda yardıma gelince o Aslan’ın sonu olmuş bu haddini bilmez ABD de inşaallah beter olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu