Merkel'den tehdit gibi açıklama

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye’de yapılan belediye başkanlığı seçimlerinden sonra yaşanan gelişmelerin bu ülkeyi Avrupa Birliği (AB) üyeliğine yaklaştırmadığını söyledi.

Merkel'den tehdit gibi açıklama
Merkel'den tehdit gibi açıklama
GİRİŞ 16.05.2019 08:25 GÜNCELLEME 16.05.2019 14:54
Bu Habere 209 Yorum Yapılmış

Süddeutsche Zeitung gazetesine konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’de yapılan belediye başkanlığı seçimlerinden sonra yaşanan gelişmelerin bu ülkeyi Avrupa Birliği (AB) üyeliğine yaklaştırmadığını kaydetti.

Merkel, “Belediye başkanlığı seçimlerinden sonra yaşanan son gelişmeler, Türkiye’nin AB üyeliğini daha muhtemel hale getirmiyor, aksine bu ülkenin gelişme yolu ile ilgili endişelere neden oluyor. Ben her zaman Türkiye’ni tam üyeliğini hayal edemediğimi söyledim” diye konuştu.

Bununla birlikte Almanya'nın Türkiye ile olan özel ilişkilerine vurgu yapan Merkel, “Siyasi değerler hakkındaki fikirler birçok bakımdan farklılık gösteriyor, fakat ortak çıkarlar da var” ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakanı, bu ilişkilerin örneği olarak Suriye’deki krizin çözümünü ve terörle mücadeleyi gösterdi.

 

 

YORUMLAR 209
  • Semih 4 yıl önce Şikayet Et
    Önce siz ab den çıkmak isteyenleri ab de tutun madam biz müslüman bir ülkeyiz size ağır geliriz
    Cevapla
  • kıskanç karı 4 yıl önce Şikayet Et
    Dedikoducu kocakarılar gibi konuşmuş. Siz önce diğer ülkelerde yenilenen seçimleri konuşun. Kıskançlık sizlerin genlerinizde var, eşlerinizi kıskanmanız hariç
    Cevapla
  • derin 4 yıl önce Şikayet Et
    magnacarta denilen çakma demokrasi bildirgesi, demokrasi hikayesinden ibaret bir ferman. kralla baronlar arasında bir ferman içinde ne halk var ne teba. bu sistemle devletlere yön veremezsiniz. bizim büyük fermanımız medine sözleşmesidir.
    Cevapla
  • harun 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar tam kafayi yemis zaten isteyende yok bir kurtulup idami geri getirsek baska birsey istemiyorum
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye' nin AB üyeliğine girmesinde gerekli TEK kriterler Ülkenin dini İslam olmasın, İslam ülkeler ile bağı olmasın, Kıbrıs RUM lara verilsin, Ayasofya Kilse olsun, Osmanlı ve Türk Tarihinde ki Savaş Zafer ve anma etkinlikleri kaldırılsın... gerisi tüketime dayalı Ekonomik kölelik...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı