Müslümanlar iftar için Mescid-i Aksa’ya akın ediyor

Müslümanlar, iftar saatine doğru Mescid-i Aksa’ya akın ediyor. Mescid-i Aksa’nın bahçesinde hep birlikte iftar açıyor.

GİRİŞ 16.05.2019 12:50 GÜNCELLEME 16.05.2019 15:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İslam’ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa iftar saati ve teravih namazı için Müslümanların akınına uğruyor. İftar öncesi Filistin’in çeşitli şehirlerinden gelen Müslümanlar çoğunlukla Türk sivil toplum kuruluşları ve gönüllü hayırsever işadamlarının cami avlusunda hazırladıkları yer sofralarında oruçlarını açıyor. İftarını yapanlar ise kadınlar Kubbet-ül Sahra’da, erkekler Mescid-i Aksa’da olmak üzere önce akşam namazlarını kılıyor.

 

 

Teravih namazında içeriye sığmayan Müslümanlar, dışarı taşarak avluyu dolduruyor. Huşu içinde namazlarını kılanlar tüm İslam aleminin selameti için Mescid-i Aksa'da dua ediyor.

İftar öncesinden Mescid-i Aksa’ya akın edenler ise hazırlanan iftar sofraları ve yaşadıkları manevi iklimden memnun olduklarını her fırsatta dile getiriyor. 

 

 

Türkiye’den gönüllülerle giderek iftar sofrası hazırlayan Mirasımız Derneği Temsilcisi Halis Mutlu, “Mescid-i Aksa’da iftar hakikaten önemli. Mescid-i Aksa’nın avlusunda iftar yapmak isteyen hem Türk grupları, hem Kudüs şehrinin dışından gelen Müslümanlar var, onlara iftar sofraları kurmak bu anlamda önemli. Türkiye’den Mirasımız Derneği 2008 yılından beri burada iftar sofrası kuruyor. Devamı yapılan yardımlarla mümkün. Mescid-i Aksa İslam dininin 3 mabedinden bir tanesi, bunun için önemli” dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    türk oldukları belli oluyor erkek kadın karışık oturmalarından
    Cevapla
  • Şahinbey 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah (c.c) cümlemizden razı, yâr ve yardımcı olsun
    Cevapla
  • MUSA 4 yıl önce Şikayet Et
    Mescid-i Aksa'nın avlusu diye bir şey yoktur. Bu tabir bilinçli olarak hafızalarımıza yerleştirilmeye çalışıyor. 144 dönümlük alanın tamamı Mescid-i Aksa'dır. Her yeri mescittir, avlu yoktur.
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel insanlarsiniz Allah razı olsun bağış yapan hizmet eden kardeşlerimizden rabbim razı olsun
    Cevapla
  • murad 4 yıl önce Şikayet Et
    fotoğraf temsili değilse sayı çok az oralara rtamazanda diyanet proğram yapmalı sahipsiz olmadığının farkında olunması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!