İran Dışişleri Bakanı: Savaşı isteyen Trump değil!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, ABD ile bir savaş olasılığını görmediklerini belirtti.

İran Dışişleri Bakanı: Savaşı isteyen Trump değil!
İran Dışişleri Bakanı: Savaşı isteyen Trump değil!
GİRİŞ 19.05.2019 07:08 GÜNCELLEME 19.05.2019 07:08
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Çin ziyareti sonrasında konuşan İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD Başkanı Donald Trump’ın savaş istemediğini vurgulayarak, ”Ancak Trump’ın etrafında oturanlar, sadece İran karşısında ABD’yi güçlü kılmak için onu savaşa sürüklemekteler.” ifadelerini kullandı.

 

 

"İRAN HALKINA YÖNELİK TEHDİTLER AÇIĞA KAVUŞMALI"

Zarif, ABD ile herhangi bir savaşın gerçekleşmeyeceğini belirterek ”Dini lider Ayetullah Ali Hamaney’in ifade ettiği gibi savaş olmayacaktır. Çünkü ne biz savaş istiyoruz ne de diğerlerinin İran’a savaş açmak gibi bir hayalleri olabilir. Ancak ABD içerisinden İran halkına yönelik tehditlerin açıklığa kavuşması lazım.” dedi.

 

 

"ABD'NİN ÖNCELİĞİ İSRAİL"

New York ziyaretinde daha önce işaret ettiği “B timi” vurgusunun Amerikalılar tarafından da bilindiğini ancak kimsenin bu gerçeği dile getirmeye cesaret edemediğini söyleyen İran Dışişleri Bakanı Zarif, ”ABD tüm önceliğini İsrail’e verdi.” şeklinde konuştu.

Nükleer anlaşmanın uluslararası toplum tarafından korunması gerektiğini vurgulayan Zarif, nükleer anlaşma çerçevesinde oluşturulan ortak komisyonun taahhütlerine uymaları gerektiğini söyledi.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif, geçtiğimiz hafta başlayan Asya ziyareti kapsamında Türkmenistan, Hindistan, Çin ve Japonya’yı ziyaret etmişti.

YORUMLAR 29
  • mrt 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaa birakin bu ucuz numaralari sizin gecmisteki dostlugunuzu bilmeyen mi var. Kimi kandırıyor sunuz kim bilir bu isin arkadindan ne film firildak ceviriyorsunuz yine acaba hedef hangi Müslumanlar ???? Allahu Teala oynadiginiz oyunlari basiniza yiksin bizim ellerimizle inş.
    Cevapla
  • Bilmeyen 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar evanjilist'ler buyuk savas kapida.!
    Cevapla
  • Uğurx1 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd saldıramaz.korkuyor saldırdığı an tepesine binecek ülkeler var.abd nin yanında kimse olmaz zannetmiyorum.
    Cevapla
  • RUHİ 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin suçu yok Suç ABD yi zorla süper güç edenlerde! ABD geçmişte de yine savaştı ve hep yenildi. Vietnamda bir sürü kayıp verdi. Afrikanın en fakir ve silahsız halkından bile darbe yedi.
    Cevapla
  • ugur Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Șunu artık beyninize sokun! Abd bir halt edemez! Suudların arkasından belki ama tek bașına abd bir fareden farkı yok! Atın abd bir süper güc filan oldugunu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti