İsrail’in ailesine refakat izni vermediği küçük kız hayatını kaybetti

İsrail'in ailesine refakatçi izni vermediği beyin kanseri olan 5 yaşındaki Filistinli kız çocuğu, Kudüs’te tek başına kanser tedavisi gördükten sonra sevk edildiği Gazze’deki hastanede hayata gözlerini yumdu.

İsrail’in ailesine refakat izni vermediği küçük kız hayatını kaybetti
İsrail’in ailesine refakat izni vermediği küçük kız hayatını kaybetti
GİRİŞ 19.05.2019 15:57 GÜNCELLEME 19.05.2019 15:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Tedavi için Kudüs’e gönderilen ancak İsrail'in ailesine refakatçi izni vermediği 5 yaşındaki Filistinli Ayşe El Lulu, Cuma günü hayatını kaybetti.

Beyin kanseri olan Ayşe’nin ailesinin tüm çırpınışlarına rağmen İsrail güçleri anne dahil hiçbir aile üyesine refakatçi izni vermemiş ve Ayşe’yi ameliyat olması için bir hemşire eşliğinde tek başına ambulansla Kudüs'e göndermişti.

TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

Ailesinden uzakta tek başına ağır bir beyin ameliyatı geçiren küçük Ayşe, ameliyattan sonra durumunun kritik olması nedeniyle Gazze'deki bir hastaneye sevk edilmişti. Ailenin verdiği bilgiye göre küçük kız birkaç gün sonra Gazze'deki hastanede hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanı Mai Alkaila, yaşanan trajediye ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Alkaila, yaşananların İsrail zulmünün ve Filistinlilerin çektiği acının bir yansıması olduğunu söyledi.

Alkaila, “Ayşe hastalıkla tek başına mücadele etmek zorunda kaldı. Küçük bir çocuk, tedavi süresince sevgi ve psikolojik destek sağlaması için annesi, babası veya erkek kardeşi yanında olmadan İsrail kontrol noktalarında nasıl tek başına yolculuk edebilir?" diyerek İsrail zulmüne tepki gösterdi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • filistin 4 yıl önce Şikayet Et
    rabbim melek olarak yanına alsın inşallah yavrum benim, zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • Muharrem 4 yıl önce Şikayet Et
    Kökün kurusun siyonist alçaklar
    Cevapla
  • SIFIR3 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim gafil müslümanlar da yahudi malı olan kolayı şu mübarek Ramazan ayında iki fazla içerek ve maalesef muhafazakâr bildiğimiz Tv. Kanalları da iftara doğru kola reklamlarını artırarak yahudiye finansman sağlasınlar bakalım,Allah elbette herşeyin hesabını soracaktır,müslüman kola içmezse ölmez ama içerse filistinde din kardeşleri ölür,çünkü biz biliyoruz ki bu satılan herbir kolada yahudiye destek vardır.
    Cevapla
  • Ofliahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah celle celalü bu zalim kavmi tez zamanda yerle yeksan etsin inşaallah.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Hissemize kocaman bir yazıklar olsun diye bir şey dúşüyor galiba....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak