ABD'li senatörlerden küstah çağrı: S-400 alımını iptal et

Başkan Erdoğan’ın ''S-400 bizim için bitmiştir, geri adım atmamız söz konusu değildir'' açıklamalarının ardından ABD’de sular ısınmaya başladı. Amerikan Temsilciler Meclisi’ndeki bazı üyeler, Türkiye’nin Rusya'dan alacağı S-400 hava savunma sisteminin iptali çağrısında bulunurken Meclis’e bir önerge sundu.

ABD'li senatörlerden küstah çağrı: S-400 alımını iptal et
ABD'li senatörlerden küstah çağrı: S-400 alımını iptal et
GİRİŞ 20.05.2019 12:03 GÜNCELLEME 20.05.2019 12:30
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Temsilciler Meclisi Dışilişkiler Komitesi'nde hazırlanan önergede, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a Rusya ile ABD-Türkiye ortaklığını ve Türkiye'nin NATO'daki rolünü tehlikeye atacak bir askeri ilişkiye girmekten kaçınması çağrısı yapıldı.

 

Alımın iptali çağrısı yapan tasarının altında, Temsilciler Meclisi'nin 2 numaralı Demokrat Partilisi Steny Hoyer, Temsilciler Meclisi'nin en üst düzey Cumhuriyetçi üyesi Kevin McCarthy, Engel ve Dışilişkiler Komitesi'nin en üst düzey Cumhuriyetçi üyesi Michael McCaul, Tahsisat Komitesi Başkanı Nita Lowey, üst düzey Cumhuriyetçi üye Key Granger, Adalet Komitesi Başkanı Jerolld Nadler ve üst düzey Cumhuriyetçi üye Doug Collins'in imzası var.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde gençlerle iftarda bir araya geldiği sohbette S-400 anlaşmasında geri adım atılmayacağını dile getirmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: "S-400'den sonra bir de S-500 söz konusu. S-500'de de ortak üretim söz konusu olacak."

 

 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 25
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Savas gemileri yakankmizda tabi kendimizi savunmamizi istemez.bizi keriz mi sandin emir almiyoruz kimseden.git kefere cin ce Rusla ugras
    Cevapla
  • Hami 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar ısrar normal değil.Ya İsrail ya kendileri bize saldıracak yada saldırı tehdidi yapacak onun için kuduruyorlar.Herhalukarda almalıyız.
    Cevapla
  • bülent 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar hakkaten geri zekalı, lafı nasıl anlıyorlarsa..
    Cevapla
  • Leo 4 yıl önce Şikayet Et
    Oğlum....bak git!!!
    Cevapla
  • Çifci 4 yıl önce Şikayet Et
    Kudurun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması