Ruhani: ABD Pentagon’un baskısıyla İran’dan özür diliyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Beyaz Saray’ın İran’a yönelik savaş tehdidinin gerçekçi olmadığını söyleyerek, ”İran milleti bizim saldırımızdan korksun açıklaması yapıyorlar. Ardından Pentagon’un baskısıyla özür dileyerek saldırı niyetleri olmadığını söylemekteler. İran’ı tehdit ettikten 2 saat sonra pişman oluyor ve tehditlerinden geri adım atıyorlar” dedi.

Ruhani: ABD Pentagon’un baskısıyla İran’dan özür diliyor
Ruhani: ABD Pentagon’un baskısıyla İran’dan özür diliyor
GİRİŞ 21.05.2019 17:16 GÜNCELLEME 21.05.2019 17:46
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İran’ın Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Maku şehrini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Batı Azerbaycan eyaletinde yapılan yeni projelere dair bilgi verdi.

 

 

ABD’nin İran’a yönelik uyguladığı yaptırım ve savaş tehditlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Ruhani, yaptırımlar altındayken yeni projeler hayata geçirdiklerini belirterek, ''Siyaset dünyasına yeni girenler İran’ı karıştırabileceklerini zannediyorlar. Oysa ülkemiz yaptırımlara rağmen gelişmekte ve kalkınmaktadır'' ifadelerini kullandı.

İran milletinin gücünü ve direnişini gören ABD’nin geri çekilmek zorunda kaldığını belirten Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ''İran’ı tehdit ettikten 2 saat sonra pişman oluyor ve tehditlerinden geri adım atıyorlar. Trump’ın İran’ı tehdit etmesinden sonra Pentagon hızlı bir şekilde Trump’ı arayarak bunun tehlikeli olduğunu kendisine söylemekte. Bu nedenle Trump geri adım atarak İran’a saldırı niyetinde olmadığını açıklamakta. İşte bu İran’ın gücünü gösterir'' şeklinde konuştu.

 

 

ABD’nin yaptırımları karşısında İran milletinin direnişinden vazgeçmeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Ruhani, ''Yaptırımlar İran milleti için birçok zorluğa neden olsa da milletin iradesini kıramamıştır. Milletimiz zorbalık karşısında başını aşağı indirmez'' ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 12
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer silaha üretin ayni sey türkiye icinde gecerli aksi takdirde abd saldiracak gücü de var nükleer silahi da var sen abd yi vuramazsin cünkü abd uzak ama abd seni vurur sen ona cok yakinsin
    Cevapla
  • Bülent 4 yıl önce Şikayet Et
    Iran devleti tarihinde hiç bir hristiyan ülke işe savaşmamıştır. Hep müslüman ülkeler işe çekişir. Abd irani vuracam diye geldi, doğu akdeniz için oraya demir attı. Pentagon böyle istedi trump savaş çıkacak diye kullanıldı. Her yerden satılan bizim coğrafyamız. Dikkat edelim, uyanık olalım. Oyun hakikaten büyük. Ayakta kalmak, diz çökmemek var.
    Cevapla
  • Zaza 4 yıl önce Şikayet Et
    Oyun çok büyük arkadaşlar irana girecem girdim oldu bitti. Bu kadar ani refleksin sebebi abd hürmüz bogazına demir attı ve bütün askeri gücünü akdenize taşıdı onların tekderdi akdeniz havzasındaki gaz. Bakın ülkemizde gerek ahlak fitne gerek ekonomi olarak çöküyor ve kendilerine köle yapmaya çalışıyorlar aman dikkat edelim yoksa bunların iranla işi yok
    Cevapla
  • Ayse 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd de kim basa geliyorsa hep ayni politika.demekki karanlik gücler var.trump obama yada baskasi sadece kukla
    Cevapla
  • 23 elazig 4 yıl önce Şikayet Et
    israili unutmayin Bu Trump evangelist yani yahudi Dünyayi karistiran yahudilerdir unutmayin
    Cevapla
  • Ayse 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika kendi hayatiyla oynuyor.iran irak a benzemez kendi liderlerini satmaz umarim savas olmaz ama olsada amerika cok pismanlik yasayacak
    Cevapla
  • 23 elazig 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahudiler karistiriyorlar. Oralari. Bizden. Tik yok ses yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!