Gerilimi tırmandıracak gelişme! Rumlar ateşle oynuyor

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Enerji Bakanı Yorgos Lakkotropis, tek taraflı ilan ettikleri Münhasır Ekonomik Bölge'de faaliyetlerine gelecek 2 yılda 8 sondajla devam edeceklerini açıkladı.

Gerilimi tırmandıracak gelişme! Rumlar ateşle oynuyor
Gerilimi tırmandıracak gelişme! Rumlar ateşle oynuyor
GİRİŞ 22.05.2019 01:34 GÜNCELLEME 22.05.2019 01:34
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Kathimerini gazetesinin haberine göre Lakkotropis, Türkiye'nin Kıbrıs yakınlarında başladığı hidrokarbon arama ve sondaj çalışmaları sürerken, düzenlediği yıllık plan sunumunda açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs açıklarındaki faaliyetlerine devam edeceklerini belirten Lakkotropis, "Gelecek 24 ay içinde 8 sondajın yapılması planlanıyor. Bunların 6'sı araştırma 2'si ise teyit amacıyla gerçekleştirilecek." ifadelerini kullandı.

Lakkotropis, sondajların bu yıl sonunda veya gelecek yılın ilk döneminde başlayacağını ileri sürerek, sözde MEB kapsamındaki 7'nci parselde de lisanslama çalışmalarında son aşamaya geldiklerini belirtti.

TÜRKİYE'DEN KIBRIS AÇIKLARINDA SONDAJ

Rum kesiminin, Türk tarafının hak talep ettiği bölgelerde uluslararası şirketlere arama faaliyetlerinde bulundurması Türkiye ve KKTC'nin tepkisine yol açıyor.

Rum yönetimini, ada çevresinde tek taraflı olarak ilan ettiği 13 parseli uluslararası şirketlere ihale ederek lisanslandırıyor.

Adada eşit bir paylaşım tezine rağmen enerji şirketlerinin bölgedeki çalışmaları üzerine Türkiye, deniz yetki alanlarıyla çakışan bölgelerde arama ve üretim çalışmalarına izin vermeyeceğini belirtiyor.

Öte yandan Türkiye, Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi ve Fatih sondaj gemisi ile Kıbrıs Adası yakınlarında hidrokarbon arama çalışmalarına başladı.

İlk olarak Yazılı Seyir Uyarı Sistemi (Navtex) ile Fatih'in Ada'nın batısında çalışmalara başlayacağı 3 Mayıs'ta ilan edildi. 3 Eylül'e kadar bölgede kalacağı duyurulan Fatih, Kıbrıs Adası'nın yaklaşık 60 kilometre batısındaki noktada çalışmalarını sürdürüyor.

YORUMLAR 29
  • Hhhhhh 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi tarafınız da ne halt yerseniz yitin bizene lan
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Söylüyorum: cizgimizi cizmimiz gerek artik! Grichenland cok Illeri gitti yeter! Türkiyem bak gec kaliyoruz!!! Yunnan yapiyor yapacagni . Dünya ciziyor !!!! Uyuma Türkiyem!! Acirsan Aciniaka düsersin!!!!!!
    Cevapla
  • Nacre 4 yıl önce Şikayet Et
    kktc katalim rumlarida bir gece girelim görsünler masa olmanin cezasini
    Cevapla
  • nuri yeşil 4 yıl önce Şikayet Et
    müsade ederseniz bu adamlar herşeyle oynamaya kalkarlar..ama savaşın karlısı silah tacirleridir..tramp efendi de böyle diyor..dostluğu pekiştirmek sanırım herkesin yararanadır.sıck yaz geliyor..aaahh..
    Cevapla
  • AKINCI 4 yıl önce Şikayet Et
    onlar 8 sondaj vurursa biz 16 sondaj vuralım bizde rusları getirelim bu işler tek başına olmaz ne yazık ki ...............
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!