Trump'tan bomba itiraf!

Washington-Tahran gerilimi sürerken Trump’tan, ABD’deki derin devleti işaret eden çarpıcı bir itiraf geldi. İran ile bir sıcak çatışma istemediğini söyleyen Trump, ülkedeki askeri-endüstriyel kompleksin sürekli savaş istediğini ve kendisini savaşa zorladığını iddia etti.

Trump'tan bomba itiraf!
Trump'tan bomba itiraf!
GİRİŞ 22.05.2019 07:14 GÜNCELLEME 22.05.2019 07:18
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

ABD ile İran arasında gerilim, savaş boyutuna varacak mı endişeleri sürerken, ABD Başkanı Donald Trump’tan sürpriz bir çıkış geldi. Amerikan Fox News televizyonuna mülakat veren Trump, askeri endüstriyel kompleksi işaret ederek, kendisini “İran’a savaş açmaya zorlayanlara” sitem etti. İran’ın uzun zamandır sorun olduğunu belirten Trump, İran’la savaşa girmek istemediğini belirtti. Sunucunun “İran ile bir çatışmanın peşinde olmadığınıza dair halka güvence verebilir misiniz?” sorusuna Trump, “19 yıldır devam eden bu savaşlarla ilgili konuşan benim. İnsanlar (ABD’nin savaştıkları) halen oradalar. Kendinizi kandırmayın, bu ülkede bir askeri-endüstriyel kompleks var, bunlar sürekli savaş istiyorlar” yanıtını verdi.

SURİYE’DEN ÖRNEK VERDİ

Trump’ın askeri-endüstriyel kompleksin savaş isteğine Suriye örneğini vermesi dikkat çekti. ABD Başkanı, “(Suriye’den) Askerlerimizi geri getirmek istiyorum diyorum, insanlar çılgına dönüyor. Şu Washington’da öyle insanlar var ki hiçbir yerden çıkmak istemiyorlar. Tamam geride birkaç yüz asker bırakacağım diyorum artık. Ama onlara kalmış olsaydı binlerce asker daha gönderirlerdi” ifadelerini kullandı.

EKONOMİLERİ ÇÖKÜYOR

İran ile mevcut gerilimi Twitter hesabından da değerlendiren Trump, “yeni müzakereler için Tahran’a ulaşmaya çalıştığı” şeklindeki haberleri reddetti. Twitter mesajında bu yöndeki iddiaların doğru olmadığını kaydeden Trump, “İran ne zaman hazır olursa o zaman bizi arayacaktır. O zamana kadar ekonomileri çökmeye devam edecek.” değerlendirmesini yaptı. İran halkı için çok üzücü bir durum” ifadesini kullandı.

YORUMLAR 36
  • Gerçekler 4 yıl önce Şikayet Et
    Güç ve Global sermaye diyoruz biz buna. Yazın google a çıkar.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanın ihtiyacı bir topan ekmek, bir hırka. Ekonomi çöküyormuş, her şey para. Ödülde para cezada para. İmansızların dünyasında durum böyle.
    Cevapla
  • qwerty 4 yıl önce Şikayet Et
    İç politikasına söylenmiş bir laf bu. Son zamanlarda çok şahin bir hükümet gibi göründüler yumuşatmaya çalışıyor ortamı
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Savas kimseye bir sey kazandirmaz düsmanliklari artirir bu gün sen güclüsün yarin baskasi
    Cevapla
  • Hanıbal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunları bıde normal bı seymıs gıbı ınsanlıga kabul ettırmeye calısıyolar lanet olsun bunu kabul eden ınsanlıga lanet olsun..
    Cevapla
  • Siirtli 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah birbirinizi yersiniz.Birbirinize musallat olursunuz. Birbirinizi yersiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"