'Türkiye F-35 programından çıkarılırsa Çin senaryosunu uygulayabilir'

ABD'nin, Türkiye'ye S-400 alımından vazgeçmemesi halinde "Türkiye'yi F-35 programından çıkartırız" tehdidini değerlendiren Rus uzman Leonkov, Türkiye'nin kendi uçaklarını geliştirme yolundan gidebileceğini ifade etti.

'Türkiye F-35 programından çıkarılırsa Çin senaryosunu uygulayabilir'
'Türkiye F-35 programından çıkarılırsa Çin senaryosunu uygulayabilir'
GİRİŞ 23.05.2019 11:11 GÜNCELLEME 23.05.2019 15:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Arsenal Oteçestva dergisinin ticari direktörü Aleksey Leonkov, Sputnik'e yaptığı açıklamada, ABD'nin Türkiye'yi F-35 programından çıkarması, F-35'leri kullanmasını yasaklaması ve Türk pilotlarına F-35 eğitimini durdurması durumunda Türkiye'nin önünde birkaç seçeneğin bulunacağını söyledi.

 

 

Leonkov'a göre bu seçenekleri şöyle:

"Elindeki uçakları iade etmek ve parayı geri vermelerini talep etmek. Ya da elindeki bu uçaklara bir şeyler yapmak, tıpkı daha önce Çin askeri uzmanların, İngiltere’den aldığı Harrier dikey iniş kalkış uçağıyla yaptığı gibi. Çin, İngiltere’den test amaçlı birkaç uçak almıştı, bir süre kullanmıştı, ama uçakları arıza çıkarınca İngilizler onarım için fahiş fiyat talep etti. Çinliler bu uçakların bir kısmını sökerek diğer kısım için donör yaptı, ta ki tüm uçakların kullanım süreleri bitinceye kadar böyle yaptılar. Tabi bu uçakların sökülmesi, parçaların, teknolojilerin incelenmesi Çinlilere kendi havacılık sanayisini geliştirmekte yardımcı oldu. Bunun sayesinde dördüncü nesil savaş uçaklarını geliştirebildiler. Yani  kendi savaş uçaklarına sahip olmak ve beşinci nesil savaş uçağı geliştirme sürecinde yer almak isteyen Türkiye de Çin senaryosuna göre hareket edebilir."

 

 

YORUMLAR 6
  • İzmir Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Vermesinler bizim için daha iyi olurtazminat öderler hep kendi projemizi yaparız Tfx dünyanın en iyi savaş uçağını proje yogunlaşmışoluruz Büyük Türkiye için yola devam Reis yanındayız Allah yolu açık etsin inşaallah sana selam olsun Bahçeli
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    sorun parça imalatı değil ağ tabanlı yazılım, dost düşman tanıma sistemi seçenekleri. Yoksa zaten Türkiye F 35 parçaları yapıp bunu amerikalılara satıyor.
    Cevapla
  • dadaş35 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence mantıklı
    Cevapla
  • Gurbetci AK-BOZ KURT 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyemiz gurbette ucak firmalarinin en alt kadameden en ust kademesine kadar calisan iscileri milli dava ugruna transfer etmeli. Iyi maas guzel bir ev Devletimizin ozel korumalarindan 1 sofor koruyucu. Isine gitsin gelsin birde bos buyuk bir araziye fabrikalar pistler kurulsun tipki yeni havalani gibi. Ulkemizin kendi ucagini uretme suresi one cekilir hizlanir.
    Cevapla
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı uyruklu olanları ve alman vatandaşı olsa bile öyle askeri teknoloji yerlere yaklaştırmıyorlar. Almanyada böyle. Batı devletleri herşeyi hesaba katıyor. Bilmenizde fayda var. Yani kolay lokma değiller
    Cevapla
  • Albastı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde Çin gibi kopyalayalım işte kopya diye küçük görmeyelim Çin don lastiğine kadar her şeyi kopyala kopyalaya bu kadar güçlendi. Adamların elinde şimdi 5. Nesil J-20 var. ABD nasıl F-22’yi satmıyorsa Çin’de J-20’yi kimseye satmıyor. J-31’leri de yakında bitecek adamların elinde iki çeşit 5. Nesil uçak olacak. Bu 5. Nesil uçaklar Avrupa ülkelerinde bile yok. İngiltere, Almanya ve Fransa’nın bile yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu