Hasan Ruhani: İran bombalansa bile...

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ekonomik savaşla halkın geçim ve huzurunu hedef alan ABD'yi pişman edeceklerini söyledi.

Hasan Ruhani: İran bombalansa bile...
Hasan Ruhani: İran bombalansa bile...
GİRİŞ 24.05.2019 04:34 GÜNCELLEME 24.05.2019 04:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ruhani, Huzistan eyaletinin Irak sınırında yer alan Hürremşehr kentinin Irak ordusundan kurtarılışının yıl dönümü dolayısıyla başkent Tahran'da düzenlenen törende konuştu.

 

 

Irak ile 1980-1988 yıllarında yaptıkları 8 yıllık savaşa değinen Ruhani, "Irak Savaşı'nda askeri baskı ve saldırılarla topraklarımız işgal edildi, bugün ise ekonomik savaşla halkın geçimi ve huzuru hedef alınıyor. Ancak İran, düşmanı ekonomi savaşında pişman edecek." dedi. 

"TOPRAKLARIMIZ BOMBALANSA BİLE VAZGEÇMEYECEĞİZ"

 

 

Ekonomik saldırıların askeri hamlelerden daha karmaşık olduğunda dikkati çeken Ruhani, "Düşman, kalbimizde ümitsizliğin yeri olmadığını anlamalıdır. Topraklarımız bombalansa ve bir kere daha şehit, gazi ve esir versek de bağımsızlık hedefinden vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.

Ruhani, ABD'nin bir yılı aşkın süredir devam eden ağır yaptırımlarına rağmen halkın boyun eğmediğine işaret ederek, "İran halkı teslim olmayacaktır. Halkımıza çok açık bir şekilde söylüyorum: Bugün dik duruş ve direniş günüdür. Direniş ve sağlam duruşla ABD, İsrail ve bölgedeki gerici yönetimleri yenebiliriz." ifadelerini 

YORUMLAR 9
  • Ali Mercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanilmayin hedef Türkiyedir hazir olun
    Cevapla
  • Nuh'un Gemisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi Ruhani diyorki; Topraklarımız bombalanır, şehir, gazi ve esir verebiliriz. Ama bağımsızlık hedefimizden vazgeçmeyeceğiz. 1- Şu an zaten bağımsızsınız, bağımsızlık hedefiniz değil, bağımsızlığı korumak hedefiniz olmalıdır. 2- Topraklarımız bombalanır derken, birilerine işaret mi veriyorsunuz, haydi buyrun der gibi bir şey var burada. 3- Topraklarınız bombalanırken sizin hedefiniz nedir acaba, onlar bombalar gider sonra bir tekrar toparlarız mı, yoksa bırakın bombalanmayı, bombalamak için bir adım atılsa, o adıma atan ayakları koparırız mı olmalıydı. Ben iran gibi bir ülkenden gelen bu açıklamayı, haydi gelin bombalayın gibi zayıf cılız ve davetkar gördüm.
    Cevapla
  • sivaslı 4 yıl önce Şikayet Et
    ne iranı , iran göstermelik amaç türkiye ye vurmak
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    PEYGAMBERİMİZİN VEDA HUTBESİNDE : Müminler! "Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz. MÜSLÜMAN MÜSLÜMANIN KARDEŞİDİR ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir Müslüman kardeşinin kanıda, malıda helal olmaz.Ashabım! Muhakkak Rabbinize kavuşacaksınız. Oda sizi yaptıklarınızdan dolayı sorguya çekecektir. Sakin benden sonra eski sapıklıklara dönmeyiniz ve BİRBİRİNİZİN BOYNUNU VURMAYINIZ! Bu vasiyetimi burada bulunanlar bulunmayanlara ulaştırsın... OLABİLİR Kİ BURADA BULUNAN KİMSE, BUNLARI DAHA İYİ ANLAYAN BİRİSİNE ULAŞTIRMIŞ OLUR
    Cevapla
  • HALİL 4 yıl önce Şikayet Et
    gerizzekalının plağı takılmış hep aynı yorum güya iran kardeşimiz mesajı veriyor iran her zzaman kafirlerin kardeşi olmuştur bugünde böyle yarında
    Cevapla
  • cengiz beşir 4 yıl önce Şikayet Et
    nedense hep Türk olmayan müslüman halklar ve ülkeler söz konusu olunca biri birden veda hutbesini hatırlıyorsunuz! Doğu Türkistan ya da iran şeytani rejiminin esareti altındaki Güney Azerbaycan için de bir ara hatırlasanız veda hutbesini..
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    Uyan Dünya uyan ABD nin amacı İranı parçalayıp büyük israili kurmak
    Cevapla
  • adsız 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayni zamanda petrol ve doğal gaz yataklarina çökmek sonra sıra kimde tahmin edin vazgeçmedi sadece ertelediler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler