Cevad Zarif açıkladı! O limanı Türkiye'ye bağlayabiliriz

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD yaptırımlarının uluslararası düzeni hedef aldığını ve tüm ülkelerin buna karşı mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Cevad Zarif açıkladı! O limanı Türkiye'ye bağlayabiliriz
Cevad Zarif açıkladı! O limanı Türkiye'ye bağlayabiliriz
GİRİŞ 24.05.2019 10:22 GÜNCELLEME 24.05.2019 10:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Resmi temaslarda bulunmak üzere beraberindeki heyetle Pakistan'ı ziyaret eden Zarif, İslamabad Havalimanı'nda İran medyasına yaptığı açıklamada ABD yaptırımlarını değerlendirdi. 

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını "kabadayıca adımlar" olarak niteleyen ve bu yaptırımların eş zamanlı olarak Çin'e karşı da uygulandığını belirten Zarif, dünya kamuoyunun bu adımların devam etmesine izin vermesi durumunda küresel düzenin "hiçbir yasaya uymayan bir adamın inisiyatifinde kalacağını" dile getirdi. 

Tüm ülkelerin dünyanın güvenliği ve kendi çıkarları için ABD yaptırımlarına karşı mücadele etmesi gerektiğini kaydeden Zarif, "ABD yaptırımları bugün uluslararası düzeni hedef alıyor. Eğer buna karşı mücadele edilmezse uluslararası kamuoyu bu yaptırımlara maruz kalacaktır." ifadelerini kullandı. 

İran Dışişleri Bakanı, bölgenin içinden geçtiği şartlarla ilgili komşu ülkelerle istişarelerin zaruri olduğuna dikkati çekti.

GWADAR LİMANI'NI TÜRKİYE'YE BAĞLAYABİLİRİZ

İran'ın güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletinde bulunan ve ABD'nin Afganistan için yaptırımlardan muaf tuttuğu Çabahar Limanı ile Pakistan'ın Gwadar Limanı'nın rakip değil birbirinin tamamlayıcısı olduğuna işaret eden Zarif, şunları söyledi:

"Gwadar ve Çabahar'ın potansiyelinden yararlanabiliriz. Gwadar Limanı'nı demir yoluyla Güney-Kuzey Koridoru üzerinden Türkmenistan, Kazakistan, Azerbaycan, Rusya ve hatta Türkiye'ye bağlayabiliriz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu İran'la mesafeli olmak lazım.Bunların ABD ile dalaştığına bakmayın, yarın ABD ile birlik olur bizi satar. Zaten sahada (Irak-Suriye) ABD ile beraberler.
    Cevapla
  • Mesut 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen kardeş, bu adam fetö gibi bir Mason...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!