Nasrallah'tan Körfez iddiası: Bu da planın bir parçası!

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Körfez bölgesinde yaşanan gerilim ve İran'ın hedef alınmasının, Yüzyılın Anlaşması ile ciddi bağlantısı olduğunu belirtti.

Nasrallah'tan Körfez iddiası: Bu da planın bir parçası!
Nasrallah'tan Körfez iddiası: Bu da planın bir parçası!
GİRİŞ 26.05.2019 15:25 GÜNCELLEME 26.05.2019 15:25
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Nasrallah, Lübnan'da 22 yıl süren İsrail işgalinin sona erişinin 19. yıl dönümünü dolayısıyla yaptığı konuşmada, bölgesel konularla ülkedeki Filistin ve Suriyeli mültecilere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

İsrail'in 25 Mayıs 2000'de Lübnan'ın güney kesimindeki askerlerini çektiğini ifade eden Nasrallah, "2000 yılındaki direniş ve zafer olmasaydı, Lübnan'ın güneyi veya bazı kesimleri tıpkı Kudüs ve Golan Tepeleri'nde olduğu gibi ABD Başkanı Donald Trump tarafından İsrail'e hibe edilirdi." dedi.

ABD'nin İsrail-Filistin meselesiyle ilgili olarak yakında açıklaması beklenen Yüzyılın Anlaşması'na değinen Nasrallah, Amerikalı yetkililerden bu anlaşmanın ramazan ayından sonra yürürlüğe girebileceğine dair duyumlar aldıklarını belirtti.

 

 

Filistin davasının en büyük tasfiye komplosuyla karşı karşıya kaldığına tanıklık ettiklerini dile getiren Nasrallah, Bahreyn'deki konferansı boykot ettikleri için Filistin halkı ve siyasi gruplarını takdir ettiklerini söyledi.

Bahreyn'de gerçekleştirilecek konferansta Lübnan ve diğer ülkelerde yaşayan Filistinli mültecilere vatandaşlık verilmesine kapı açılabileceğini savunan Nasrallah, Lübnanlıların, Filistinli mültecilere vatandaşlık verilmemesi konusunda hemfikir olduklarını vurguladı.

"Filistinlilere vatandaşlık verilmesi tehlikesi güçlü şekilde yaklaşıyor." diyen Nasrallah, Lübnan ve Filistinli yetkilileri, buna karşı koyacak bir plan için bir araya gelmeye davet etti.

Nasrallah, Körfez bölgesinde ABD ile İran arasında yaşanan gerginliğe ilişkin olarak da "Körfez bölgesinde yaşanan gerilim ve İran'ın hedef alınmasının, Yüzyılın Anlaşması ile ciddi bağlantısı vardır." değerlendirmesinde bulundu.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Lübnan'a sığınan Suriyeli mültecilerin vatanlarına dönmesi konusunda Beşşar Esed rejiminin çıkardığı zorlukları yalanlayan Nasrallah, Körfez ve diğer bazı dünya ülkelerini Suriyelilerin vatanlarına dönmesini istememekle suçladı.

Lübnan'da İsrail işgalinin sona erdiği 25 Mayıs günü her yıl "Bağımsızlık ve Direniş Bayramı" olarak kutlanıyor.

Lübnan'ın resmi verilerine göre, 2011'de patlak veren iç savaş nedeniyle yaklaşık 1,5 milyon Suriyeli mülteci Lübnan'a göç etti. Ülkede ayrıca 600 bine yakın Filistinli mültecinin yaşadığı belirtiliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • selim ileri 4 yıl önce Şikayet Et
    suriyede akıttığın kanda boğulursun inşallah! aşağılık terörist, biz de seni mücahit bilip desteklerdik. Allah seni de senin gibi kafirleri de ahirete bırakmasın, daha yaşıyorsan cehenneminde yaksın!
    Cevapla
  • Ö o 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu güne kadar yaptıkları ile İsrail ve ABD bin ekmeğine yağ süren haram aylarda katliamlarına devam eden siyonist İsrail haricinde tüm müslümanların başına bela olan katil sapık hizbuşşeytanın başındaki katil bu projede siz baştan beri etkinsiniz
    Cevapla
  • Samet öğül 4 yıl önce Şikayet Et
    Mesele şu: Amerika ile İran yalandan ırak üzerinde savaşacak. Savaşacak dediğim birbirlerini değil asıl olarak kendilerine tehlike gördükleri Sünni Müslümanlari ve orada toparlanan yerleri bombalayacaklar. Çünkü hesap şu; Suriye ve Irak'ta taş üstünde taş kalmasın büyük İsrail için oraya yerleşmek basit olsun. O yüzden Amerika 2015 tek Esed dusecekken Rusya'yı çağırdı. Esed düşerse Sünni Müslümanlr işi düzeltecek ama onların maksadı her yer viran olsun...
    Cevapla
  • Talat Dinçer 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'de Sünni Müslümanlara yaptığının hesabını nasıl vereceksin
    Cevapla
  • cemil 4 yıl önce Şikayet Et
    işidi demek istedin ... evet evet tarihin çöplüğüne yüzbinlerce işidliyi gönderen kahramandır Nasrullah
    Cevapla
  • Müslüman Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah senin ve ülkenin yanında olsun Aziz Nasrallah. Sen oğlunu İsrail'le savaşta şehit verdin. O günden beri Müslümanların gönlüne taht kurdun. Allah senden razı olsun.
    Cevapla
  • fırat 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman bir Kürt olarak seni destekliyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek