Savaş uçaklarını otobana indirip füzeleri yüklediler

Tayvan Hava Kuvvetleri'ne bağlı 3 savaş uçağı, muhtemel bir Çin saldırısına karşı düzenlenen tatbikat sırasında ordunun gücünü ve caydırıcılığını göstermek amacıyla otobana indi.

GİRİŞ 28.05.2019 12:50 GÜNCELLEME 28.05.2019 12:57
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Tayvan haber ajansı CNA'da yer alan habere göre, içlerinde bir F-16 da bulunan üç savaş uçağı, sabah saatlerinde Huatan bölgesindeki işlek bir otobana indi.

 

 

Tayvan lideri Tsai Ing-wen, iniş sonrasında tekrar aynı rotayı takip ederek üslerine dönen savaş uçaklarının pilotlarını ve hava kuvvetlerini görevlerini başarıyla tamamlamalarından ötürü tebrik etti.

 

 

Tatbikatı "oldukça zorlu ve karmaşık" şeklinde tanımlayan Tsai, bu tip tatbikatların askeri gücü göstermesi açısından önemli olduğunu belirtti. 

Tsai'nin bizzat başında bulunduğu benzer bir tatbikat, en son 2014'te yapılmıştı.

Çin'de 1949'da Mao Zedong'un iktidara gelmesi üzerine bazı hükümet üyeleri, Tayvan'a kaçarak adada bağımsızlık ilan etmiş ve "milliyetçi Çin" olarak da adlandırdıkları Tayvan'ı kurmuşlardı. 

Ancak Çin, Tayvan'ın bağımsızlığını kabul etmemişti. 

Pekin yönetimi, "Tek Çin" ilkesini benimseyerek Çin'i uluslararası toplumda sadece kendilerinin temsil ettiğini savunuyor ve Tayvan'ın, bağımsızlık ilan etmesi halinde askeri güçle müdahale edebileceğini belirtiyor. 

Tayvan'ın savunmasına destek veren ABD, her yıl milyarlarca dolarlık silah satıyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • Demır 4 yıl önce Şikayet Et
    2 ıncı dunya savasından berı abd tayvana yardım edıyor bıze vermedıgı sılahı onlara verıyor bosa degıl tabıı sozum ona komınızm dusmanı !
    Cevapla
  • seyrci 4 yıl önce Şikayet Et
    manyakmi lan bunlar yanibasinda muttefiki duruyor dusman diyor onada
    Cevapla
  • Soner Sahin 4 yıl önce Şikayet Et
    Taiwan Cin icin ufak bir leblebi Cin istese 1 gunde bu ulkeyi ilhak eder zaten Taiwan halki Cin kokenli e ne diye o zaman bu ayrilik mantigi yok.
    Cevapla
  • acaba 4 yıl önce Şikayet Et
    çin öyle yapacağını zannederek vietnama saldırmıştı bir zamanlar. sonra nasıl kaçacağını şaşırdı.
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Cın ve mıllıyetcı cın ayrıdır aynen k. Kore. G. Kore . Gıbı
    Cevapla
  • byrm 4 yıl önce Şikayet Et
    haaaahaaaahaaaa iyide taiwan çine ait bir ada ne zırvalıyor
    Cevapla
  • :))) 4 yıl önce Şikayet Et
    bence kendine gülmüşsün aslında taiwan 1948 den beri ayrı bir ülke. kendi ordusu var. çin den çok daha gelişmiş bir ülke üstelik.
    Cevapla
  • Galip 4 yıl önce Şikayet Et
    Hava alanları bombalanırsa uçaklar otobana iniyor bu klasik bir çalışma.her ülke yapıyor.Bu ABD nin işi güya Çini Tayvan'la tehdit ediyor.Tabbi yüklü miktarda Tayvana silah satıp para kazanıyor.Batının ve ABD nin planı bu korkut para kazan .Bölgesel çatışma çıkar para kazan. Yoksa öyle dünya savaşı falan olmaz ABD bunu hiç istemez.Adamlar akıllı Altın yumurtlayan tavuğu niye kessinler. Bize olan dertleride bu bu . Benden silah alacaksın ben kazanacağım.S400 bahane.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor