Merkel'den Avrupa'ya uyarı! Karanlık güçler yükseliyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel Almanya ve dünyanın diğer yerlerinde 'karanlık güçler'in ana akımın içinden destek bularak yükseldiğini söyleyerek, "Çok işimiz var" dedi.

Merkel'den Avrupa'ya uyarı! Karanlık güçler yükseliyor
Merkel'den Avrupa'ya uyarı! Karanlık güçler yükseliyor
GİRİŞ 28.05.2019 16:07 GÜNCELLEME 28.05.2019 16:07
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

CNN televizyonunda Christiane Amanpour'un sorularını yanıtlayan Merkel "Almanya'da doğal olarak bu akımlar her zaman belli bir bağlam içinde, kendi geçmişimizin bağlamı içinde anlam taşıyacaktır. Bu da bizim başkalarından çok daha uyanık olmamız gerektiği anlamına geliyor" diye konuştu.

 

 

Milliyetçi ve aşırı sağ partilerin güç kazandığı ancak kimilerinin tahmin ettiği kadar büyük boyutlarda bir yükseliş yaşamadığı Avrupa Parlamentosu seçimleri ertesinde CNN'e kapsamlı bir mülakat veren Merkel "Geçmişin hayaletleriyle yüzleşmemiz lazım. Gençlerimize tarihin bize ve başkalarına yaşattıklarını anlatmamız gerekiyor" dedi.

Son zamanlarda Almanya'da Yahudilere yönelik saldırılarda artış görülmesi üzerine bir hükümet yetkilisi bir kaç gün önce Yahudileri kamusal alanlarda ibadet takkeleriyle dolaşmamaları konusunda uyarmıştı.

 

 

HER ZAMAN YAHUDİ DÜŞMANLIĞI VAR

Almanya'da Yahudi düşmanlığının yükselişiyle ilgili soruyu yanıtlarken Başbakan Merkel "Maalesef her zaman belli bir oranda Yahudi düşmanlığı var" diye konuştu ve "Bugüne kadar Alman polisi tarafından koruma altına alınması gerekmeyen tek bir Sinagog, Musevi okulu, anaokulu olmadı" dedi.

Aşırı sağın yükselişiyle ilgili bir başka faktör de mülteci politikası. 13 yıldır iktidardaki Merkel bazı çevreler tarafından mülteci krizi konusunda izlediği esnek tutum ile Almanya'daki aşırı sağcı, Müslüman karşıtı AfD partisinin ve onunla bağlantılı olarak Avrupa genelindeki sağ popülist dalganın yükselişine sebep olmakla suçlanıyor.

CNN'deki programda Merkel, Almanya'ya yaklaşık 1 milyon mültecinin ülkeye girişine izin verme kararını bir kez daha savundu ve Suriye ve Irak'ta yaşananlar gibi insani krizlerden doğan mülteci akınlarıyla baş etmenin yolunun "kendini tecrit etmek" değil, bu ülkelerden kaçan mültecilere "yeterince sahip çıkılmasını" sağlamak olduğunu söyledi.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 48
  • kurt 4 yıl önce Şikayet Et
    karanlik gucleri yetistiren ve yoneten almanya,ingiltere,israil,fransa ve abd- o gucler gecti muslumanlarin tarafina isiniz cok zor....
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    merkel hanım derin yapılanmadan korkuyom diyorsun pkk ya yıllardır kucak açtın fetöye kucak açtın pkk ya siyaset için meydan açıyon akp bakanına ve genel başkanına meydana izin vermiyon derin yapının ve terörrün merkezi siz değilmisiniz siz neyden korkuyorsunuzki bırakın bu ayakları canım
    Cevapla
  • Sed 4 yıl önce Şikayet Et
    En son nezaman bir yahudi senagog kundaklandi avrupacikta? Her hafta bir camiye ya bir molotov yada fasist grafitti yazilari yaziliyor. Bunlar halen yahudi korkusu uretiyorlar israili desteklemek icin. Zionist lobbinin gucu ortada, merkel bir kukla. Yemezler frauschen.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de ördüğünüz çoraplar şimdi sizin başınıza örülüyor etme bulma dünyası
    Cevapla
  • Evlad-ı Fatihan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan sahtekar avrupa ; en büyük karanlık güç siz siniz...!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!
IMF'den Türkiye açıklaması