Merkel'den inanılmaz itiraf! 'Elimiz mahkum'

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Trump'la sert şekilde kavga etmelerine karşın Almanya Başbakanı sıfatıyla ABD Başkanı ile ilişkileri iyi tutmaktan başka şansının olmadığını dile getirdi.

Merkel'den inanılmaz itiraf! 'Elimiz mahkum'
Merkel'den inanılmaz itiraf! 'Elimiz mahkum'
GİRİŞ 28.05.2019 15:18 GÜNCELLEME 28.05.2019 15:19
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin ertesi günü CNN'den Christiane Amanpour'a röportaj veren Almanya Başbakanı Angela Merkel, AP'de seçimi değerlendirdi.

 

 

Hafta sonundaki AP seçimlerinde geçen seferkinden çok daha fazla katılım sağlanmasından memnuniyetini ifade eden Merkel, Yeşillerin büyük başarı göstererek Hristiyan Demokrat Birlik'in ardından ikinci parti çıkmasını "Bugünlerde insanların en çok iklim değişikliği gibi konularla ilgilenmeleriyle alakalı, bu elbette benim partim için de bir meydan okuma oluşturuyor" dedi.

"HER ALMAN ŞANSÖLYESİ ABD BAŞKANLARIYLA İLİŞKİLERİNİ İYİ TUTMAK ZORUNDADIR"

 

 

Hala kömür santrallerini terk etmediği, büyük sanayinin çıkarlarını çevresel ihtiyaçların önüne koyduğu ve sanayi devlerinin baskısına boyun eğdiği için eleştirilen şansölye, ABD Başkanı Donald Trump'a kum torbalığı yaptığına dair kamuoyundaki algı da soruldu.

Trump'la ilişkisi hakkında "sürekli hararetli tartışma içinde olduklarını, ama bugüne dek ihtiyaç olduğunda ortak zemin bulmayı başardıklarını" anlatan Merkel, "Her Alman şansölyesi, ABD Başkanı ile ilişkileri pekiştirmekle, ilerletmekle yükümlüdür" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 13
  • faz 4 yıl önce Şikayet Et
    2. dünya harbi yenilgisinden sonra bir çeşit manda devlettir Almanya. Yagma ve talanla parçalanan Almanya yeni dünya düzeni kuranların talimatı ile birleşik fedarasyon devleti olarak kurulmuştur. Rusya doğu bloku birleşik Almanyadan istediği payı alamadığından duvar çekerek doğu Almanya , batı Almanya olarak iki devlet olmuştur. Doğu bloku yıkılınca almanya birleşmiştir. Küçük devletler birliğidir her daim başka devletlerin güdümü altındadır. Söz sahibi devletler ise Amerika ve İngilteredir. İşte Almanya gerçeği
    Cevapla
  • Erdalsilo 4 yıl önce Şikayet Et
    4 biliyon€dış borç bilinen,uzmanlar 6 diyor eh altında ABD de sonuç BU olur tabi
    Cevapla
  • İlyas 4 yıl önce Şikayet Et
    Kölesinizde ondan. Almanyanın yarısı yahudinin ,eşşek gibi çalışıp dünyanın neresinde olduğu belirsiz bu yahudileri besleyeceksiniz. Tabii onların hamisi Amerikayı da.
    Cevapla
  • gizli 4 yıl önce Şikayet Et
    dogru
    Cevapla
  • Sahin 4 yıl önce Şikayet Et
    Eliniz mahkum amerika sizi coktan satin aldi almanya icinde kac tane alman firmasi var hepsi Amerika yahudilerine ait
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    abd için abd nin her bir müttefiği abd maşasıdır abd çalar müttefigi oynar abd politikalrına bakarsanız daha iyi anlarsınız 15 temmuz 2016 dan sonra bakın türkiyeye abd nin dünyadaki hiçbi bayraga hiçbi egemenlige gerçek anlamda saygısı olmadıgını göreceksınız sen bunu anlamadınmı merkepl nene yaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı