AB'de taht oyunları başladı!

Gayriresmi bir zirve için akşam yemeğinde buluşan liderler, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri sonuçlarını değerlendirerek, Avrupa Birliğinin (AB) yeni başkanlarını belirlemek için zorlu ve uzun soluklu olması beklenen müzakere sürecini başlattı.

AB'de taht oyunları başladı!
AB'de taht oyunları başladı!
GİRİŞ 29.05.2019 08:47 GÜNCELLEME 29.05.2019 08:47

Brüksel'deki toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen AB  Konseyi Başkanı Donald Tusk, AP seçimlerine katılım oranının son 25 yılın en  yükseği olduğuna değinerek, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tusk, seçim sonuçlarına göre AP'nin seçmenleri daha iyi temsil eden  bir şekil aldığını belirterek, Parlementonun ulusal hassasiyetlere dayalı  farklılıkları daha iyi yansıtacağı değerlendirmesinde bulundu.

Yeni AB Komisyonu başkanının, seçilebilmesi için Birliğin kurucu  anlaşmaları gereği AP'nin ve AB Konseyinin de onayını alması gerektiğini  anımsatan Tusk, bundan sonraki süreçte AB kurumlarının başkanlarının belirlenmesi  için AP ve AB üyesi ülkelerin temsil edildiği Konsey ile istişarelere  başlayacağını ifade etti.

Tusk, "Bugünkü toplantıda sadece süreci ele aldık, başkanlıklar için  isimler ise gündeme gelmedi." dedi.

Öte yandan, Tusk, seçmenlerin Avrupa yanlısı partilere oy vermesinin  önemli bir nedeninin de Brexit olduğunun altını çizdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması