Bolton'dan kritik açıklama: Saldırının arkasında onlar var!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) kara sularının yakınlarında Suudi Arabistan petrol tankerlerine düzenlenen sabotaj ile ilgili açıklama yapan John Bolton, saldırı ile ilgili İran'ı sorumlu tuttu. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi ise yaptığı yazılı açıklamada, Bolton’un suçlamasını ‘komik’ olarak nitelendirerek bunu kesin bir dille reddettiğini duyurdu.

Bolton'dan kritik açıklama: Saldırının arkasında onlar var!
Bolton'dan kritik açıklama: Saldırının arkasında onlar var!
GİRİŞ 29.05.2019 14:31 GÜNCELLEME 29.05.2019 14:31
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

BAE kara suları yakınlarında Suudi Arabistan'a ait petrol tankerlerine düzenlenen sabotaj sonrası ABD tarafından yapılan açıklamalarda İran hedef tahtasına oturtulmuştu.

 

 

"Çok önemli bölgesel güvenlik sorunlarını" tartışmak için BAE'ye giden Bolton, İran ile sıcak çatışma mesajı verdi. İran'ı tehdit eden Bolton, "ABD'nin çok güçlü yanıtlarıyla karşı karşıya kalma riskini taşıyorsunuz" dedi.

Sabotaj olayı ile ilgili açıklama yapan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, tankerlere yapılan saldırının "kesinlikle" Tahran tarafından yapıldığını söyledi.

 

 

“BAE sularında sabotaja uğrayan gemilerden, neredeyse kesin olarak İran sorumludur. BAE, Suudi Arabistan ve ABD, İran'ın bölgedeki faaliyetlerine yönelik tavır konusunda aynı çizgidedir" diyen Bolton, ABD'deki kimsenin bu saldırının arkasında İran olduğuna yönelik şüphesinin bulunmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da saldırının arkasında İran'ın olduğunu iddia ederek aynı suçlamaları dile getirmişti.

Ancak İran, bölgedeki istikrarı korumak için saldırıların soruşturulması gerektiğini vurgulayarak iddiaları defalarca reddetti.

İRAN YANIT VERDİ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, yaptığı yazılı açıklamada, Bolton’un suçlamasını ‘komik’ olarak nitelendirerek bunu kesin bir dille reddettiğini duyurdu.

Açıklamada, “İran karşıtı yaklaşımları uzun geçmişe sahip kişilerin böyle gülünç bir iddiayı gündeme getirmesi garip bir şey değil” ifadelerine yer verildi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde ABD konsolosluğundaki programı öncesi gazetecilere konuşan Bolton, Füceyre limanında, aralarında Suudi Arabistan’a ait 2 geminin de bulunduğu 4 gemiye yönelik saldırının arkasında İran’ın olduğunu iddia etmişti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 13
  • kafkasyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne malum kendileri yapıpta iranı köşeye sıkıştırmak Dünya kamuoyu önünde suçlu duruma düşürmek için tezga olması muhtemek.Irakta kitle imha silahı yalanı unutlmadı daha.Birde esed rejimi kimyasal silah yalanıda var .Esed değil benzin analizi yapacak tekoloji dahi yok ki kimyasal silah üretsin.O kimyasal ilaç silah ne dersen de onlaı esede satanlar sizlersiniz.İtalya,Almanya, Fransa,USA,iNGİLTERE,İsrail
    Cevapla
  • Stuttgart 4 yıl önce Şikayet Et
    Ehh bizdeki terör saldirilarindan kesinlikle abd sorumlu
    Cevapla
  • Xye 4 yıl önce Şikayet Et
    Ses neden bundan cikiyor diger itlerden degil!!!!
    Cevapla
  • trk 4 yıl önce Şikayet Et
    istihbaratın bu kadar güçlü ise sabotajı engelleyebilirdin tabi sabotajı yapan sen değilsen.
    Cevapla
  • Düzceli 4 yıl önce Şikayet Et
    %100 CIA,MOSSAD ortak yapımı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız