Almanlardan dünya gündemini sarsan iddia

Alman Der Spiegel dergisi, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde oluşturmayı planladığı güvenli bölgeye Almanya'nın askeri destek için yeşil ışık yaktığını öne sürdü.

Almanlardan dünya gündemini sarsan iddia
Almanlardan dünya gündemini sarsan iddia
GİRİŞ 31.05.2019 14:28 GÜNCELLEME 31.05.2019 15:57
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Dergi, ABD'nin terör örgütü DEAŞ'a karşı yanına aldığı "Kürt grupları" "hem Türkiye hem de Esed'ten korumak için" Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge kurma planları yaptığını belirtti. ABD, terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG'yi DEAŞ ile mücadelede kara ordusu gibi kullanmıştı.

 

 

Spiegel'e göre, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun bugünkü Berlin ziyaretinde konu ele alınacak. Haberde, iki ülke arasında yürütülen "gizli görüşmeler" sonucunda Alman hükümetinin "güvenli bölgenin korunması için askeri katkıya hazır olduğunun sinyalini verdiği" iddia edildi. Haberde, bunun için Alman hükümetinin Washington'a Ürdün'de konuşlandırılmış askerlerin görev süresinin uzatılması önerisini sunduğuna işaret edildi.

Suriye ve Irak'ta yürütülen operasyonlara verilen lojistik destek için Ürdün'de konuşlandırılan Alman birliğinin görev süresi 31 Ekim 2019'da sona eriyor. Habere göre, eğer Alman meclisi bölgede görev yapan Alman askerlerinin görev süresinin uzatılmasına onay verirse, ABD'nin kurmayı planladığı güvenli bölgede Alman hava kuvvetlerinin de destek sağlaması mümkün olabilecek.

 

 

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 30
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence sokmayalım. Öso yu güçlendirelim. Azerbaycan,rusya,iran,Türkiye ittifakıyla güvenli bölgeyi kendimiz kurarsak s400’leri ve koral sistemini Hisar füzelerini oturtturursak alın size çook güvenli bölge. Yeminle bir hareket etmeden 30 defa düşür sonra bize ne yapalım diye sormaya gelmezlerse ne olayım.
    Cevapla
  • Kayseri 4 yıl önce Şikayet Et
    Güvensiz bölge bunlarin ve diyerlerini askerleri gelirse pkk buradan rahatca saldirir biz almamiz lazim oralari
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet tahmin ettimiz gibi oldu teröristleri korumak icin hacli ordusu geliyor abd almanya fransa ingiltere yakinda polonya da eklenir bu kadar beklenmesi hata idi menbice girilmeliydi
    Cevapla
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz de almanya da kendi devletine karşı olanlara destek verelim. İşte sorun burda. Kimse bulunmaz, ama bizim türkiyede maşallahı var çok kişi kendi devletine düşmanca düşünebiliyor. Hainler nedense bizde çok filizlenmiş. Kurutmak gerekir.
    Cevapla
  • FM.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Teröristler için güvenli bölge, tek amacı teröristleri bizden korumak, bir an önce S400 leri aktif hale getirip Fırat'ın doğusuna kapsamlı bir operasyon yapmak zorundayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'