Yunanistan'ın 'Yavuz' paniği: Türkiye varlığını sağlamlaştırıyor

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki varlığını sağlamlaştırmaya yönelik ciddi adımlar attığını yazan Yunan basınında, Türkiye'nin Akdeniz'de hidrokarbon çalışmaları için bulunan Barbaros ve Fatih gemilerinin konumlarından söz edilirken, Marmara Denizi'ndeki Yavuz'un da Akdeniz'e inmesiyle bölgede 3 Türk gemisi çalışma yürütüleceğini belirtildi.

Yunanistan'ın 'Yavuz' paniği: Türkiye varlığını sağlamlaştırıyor
Yunanistan'ın 'Yavuz' paniği: Türkiye varlığını sağlamlaştırıyor
GİRİŞ 31.05.2019 16:31 GÜNCELLEME 31.05.2019 16:31
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi ile Fatih sondaj gemisi Türkiye'nin hakları çerçevesinde Akdeniz'deki faaliyetlerini sürdürüyor. Durumdan rahatsızlığını her fırsatta dile getiren Yunan basını, söz konusu faaliyetleri ''Türkiye'nin Akdeniz'deki varlığını sağlamlaştırma'' olarak değerlendirdi.
 
Yunanistan merkezli Kathimerini gazetesinin konuya ilişkin haberinde, ''Türkiye'nin Fatih sondaj gemisi Münhasır ekonomik bölgede, Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi ise Limassol şehrinin güneyinde çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'nin 'derin sondaj gemisi' Yavuz da bölgeye getirilirse Akdeniz'deki bu hidrokarbon rezervleri alanında bölgede çalışam yapan 3 Türk gemisi olacak.'' ifadeleriyle duyulan endişe dile getirildi.
 
Gazetenin haberinde, iki ülke arasındaki gerilimin Türk jetlerinin Yunan hava sahasını ihlal etmesi ile başladığı ileri sürüldü. Aynı zamanda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ''KKTC'de Türklerin hakları ihlal ediliyor'' söylemi ve Trakya'daki Müslümanların etnik kimliği ile ilgili de çeşitli sıkıntıların olduğu belirtildi. 
 
Öte yandan Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Türkiye ile Savunma Bakanlıkları heyetleri arasında devam eden görüşmelere ilişkin, iki tarafın karma komisyonları arasında güven artırıcı önlemlere ilişkin görüşmelerin devam ettiğini belirten Apostolakis, "Biz bu kanalları açık tutacağız ve en iyi sonucu almak için çabalarımız sürecek." değerledirmesinde bulunmuştu.
 

 

 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 14
  • Öğretmen 4 yıl önce Şikayet Et
    Birşey bulamasak bile orada kalınmalı bazı şeylerin mali hesabı yapılmaz.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim sol ayyaş basın milli meselelerde ortalıkta hiç ğörünmüyorlar.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Marmara denizindede petrol olduğu duyuntuları geliyor.
    Cevapla
  • Ugr46 4 yıl önce Şikayet Et
    Alacaz anam adalarida alcaz Gazi petrolü de alacaz musulu kerkuku halebide alacaz
    Cevapla
  • Bir Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    egedeki adalarımızı da geri almalıyız, vakit geç olmadan.Kıbrıs ve adalar Türkiye için hayat memat meselesidir.Asla taviz verilemez.Taviz verdiğimiz an buraları füzelerle doldururlar milli güvenliğimiz tehlikeye girer. Gazı da petrolü de inşallah bulacaz.Bunca batılı ülkelerin Akdenizde cirit atması boşuna değil,ellerinden gelse 1damla petrol,gaz vermemek için her oyunu çeviriyorlar, yereş seçimlerde millet gördü bunu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir