Netanyahu İsrail'in yeni haritasını gösterdi!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı olarak gösteren ve ABD Başkanı Donald Trump'ın imzasını taşıyan haritayı basına gösterdi.

Netanyahu İsrail'in yeni haritasını gösterdi!
Netanyahu İsrail'in yeni haritasını gösterdi!
GİRİŞ 31.05.2019 12:51 GÜNCELLEME 31.05.2019 14:15
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun 25 Mart'taki Beyaz Sarayı ziyareti sırasında, İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı olarak nitelemişti. Netanyahu da geçen ay Trump’a bir jest olarak Golan Tepeleri'ne 'Trump' isimli bir şehir kuracağını açıklamıştı.

 

 

Dün ise Netanyahu, Trump’ın damadı Jared Kushner'in hediye ettiği, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yenilenen ve Golan Tepeleri'ni İsrail toprağı olarak gösteren haritayı basına gösterdi. Haritanın üzerinde Trump’ın ''güzel'' (nice) yazılı bir karalaması bulunuyor.

 

 

Trump’ın damadı Jared Kushner’in bu haritayı Netanyahu’ya hediye etmesi, 9 Nisan 2019’da seçilen temsilcilerle hükümet kuramaması üzerine meclisin feshine yol açmasıyla ülkede kaos oluşturduğu eleştirilerine maruz kalan Netanyahu'nun imdadına ABD'nin yetiştiği yorumlarına neden oldu. Harita, yeniden erken seçim kararı alan Netanyahu’ya bir destek olarak yorumlandı.

İsrail, 1967’deki 6 gün savaşında, işgal ettiği Suriye toprağı olan Golan Tepeleri'ni 1981’de topraklarına kattığını ilan etti. Birleş Milletler (BM) ise Golan Tepeleri'ni halen işgal altındaki Suriye toprağı olarak tanıyor. ABD ve İsrail, BM kararlarını ihlal etmekle suçlanıyor.

Öte yandan, Netanyahu'nun Golan Tepeleri'nde kuracağı 'Trump' şehrinin 12 Haziran'da yapılacak temel atma törenine Amerikalı yetkililerin de katılacağı kaydedildi. İsrail hükümet yetkilileri, 'Trump' şehrinin Golan Tepeleri'nin kuzeybatı kesiminde mevcut Kela Alon şehrinde yer alacağını belirtti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 20
  • Abbas kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    BM tanıyordu ne oluyor iki yüzlüler
    Cevapla
  • Erdalsilo 4 yıl önce Şikayet Et
    Esatcilar ne oldu sesiniz çıkmıyor
    Cevapla
  • E.K 4 yıl önce Şikayet Et
    Garipler övünecek tek şeyleri toprak. Oda kankiler inin desteği ile:))) hakettilerse iyi etmedilerse, ElKahhar! Belliki azap için yaratılmişlar❤️
    Cevapla
  • mete 4 yıl önce Şikayet Et
    suriyenin topraklarının sahibi abd mi ki? kimin toprağını kime veriyor? abd olsun israil olsun hepsi sadece güçten anlar ikisininde burnunu kırmak lazım...
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Esed canisi kendi halkına bomba atacağına gidip topraklarını gasbeden İsrail'e saldırsın ama Esed'de bir İsrail uşağı....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var