ABD'den 'güvenli bölge' açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “Türkiye’ye terörist saldırı riskini azaltmak için Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge kurma çabaları sürüyor" dedi.

ABD'den 'güvenli bölge' açıklaması!
ABD'den 'güvenli bölge' açıklaması!
GİRİŞ 31.05.2019 14:06 GÜNCELLEME 31.05.2019 14:07
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Resmi ziyaret kapsamında Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Pompeo, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile ortak basın toplantısı düzenledi.

 

 

Pompeo, ABD’nin Suriye'de siyasi çözüm için Birleşmiş Milletler’in çabalarını desteklemeye ve şiddet riskini azaltma çabalarına devam edeceğini vurgulayarak, “Fırat Nehri'nin batısındaki Menbiç'te Türklerle beraber çıkardığımız işi gördünüz.” dedi.

Bir gazetecinin, ABD’nin Suriye'nin kuzeyinde bir "tampon bölge" oluşturmayı planladığı ve bunun için müttefiklerinden askeri destek istediği haberlerini hatırlatması üzerine Pompeo, “(Menbiç’te Türk ve ABD askerlerinin ortak devriyesi) Buna ek olarak bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Buna ister tampon bölge deyin ister başka bir şey olarak adlandırın. Türkiye’ye terörist saldırı riskini azaltmak için Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge kurma çabaları sürüyor.” ifadelerini kullandı.

 

 

Pompeo, planlanan güvenli bölgenin Türkiye ile bölgedeki ABD destekli gruplar (terör örgütü PKK/PYD) arasındaki gerginlikleri önlemeyi de hedeflediğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Lafazan 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'yi etkisiz hale getirmek içi. Asker yığıyoruz diyemiyor da, böyle konuşuyor.. Bu millet de yedi... Tuzakların en güzelini kuran Rabbim tuzaklarını başlarına çevirsin İnşallah
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    ne güvenlisi ne bölgesi türkiye elini tetikten çektigi andan itibaren saldıracak türkiye düşmanı terorist gurupların varlıgından bahsediyoruz. reis madem bu işe başladın sonlarını getirmeden bırakırsan onlar bizim sonumuzu getirecek vaad edilmiş topraklardan bahseden millet vekillerimiz serbest gezdikten sonra bu ülke zor iflah olur
    Cevapla
  • Hakan can 4 yıl önce Şikayet Et
    Sakın tampon bölge yapmayin,çünkü eğer bunu yaparsak israilin buraya yerleşmesi daha rahat ve sağlam olacak..inanmayan beklesin ve görsün
    Cevapla
  • karadeniz 4 yıl önce Şikayet Et
    yok tampon manpon.zamanı gelınce hesaplasacaz.kim pişman olacak gorecez.
    Cevapla
  • Xye 4 yıl önce Şikayet Et
    Set cekiyoz demiyorda güvenli bölge diyor.Ama biz cikardik öne sürdük bu yanlisi malesef!!!.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...