ABD'de Trump anketi! Yeniden seçilebilecek mi?

ABD Başkanı Donald Trump'ın kamuoyundaki destek oranının son iki yılın en yüksek seviyesine çıktığı belirtildi.

ABD'de Trump anketi! Yeniden seçilebilecek mi?
ABD'de Trump anketi! Yeniden seçilebilecek mi?
GİRİŞ 31.05.2019 22:45 GÜNCELLEME 31.05.2019 22:47
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Harvard CAPS/Harris Pol adlı araştırma şirketi, ülkede 2020 başkanlık seçimleri yaklaşırken, Trump'ın Amerikan kamuoyundaki destek oranına ilişkin rapor hazırladı.

 

 

TRUMP'A DESTEK SON 2 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE: YÜZDE 48

Kayıtlı seçmenlerin yüzde 48'inin Trump'ın yaptığı işleri onayladığı, yüzde 52'sinin ise karşı çıktığı belirtilen raporda, bu seviyenin Haziran 2017'den beri görülen en yüksek destek oranı olduğu kaydedildi.

 

 

Öte yandan, ankete katılanların yüzde 39'unun, Trump'a destek vermeleri konusunda ekonominin iyiye gitmesini gerekçe gösterdikleri belirtildi.

YENİDEN SEÇİLME ŞANSI ARTIYOR

Oranlara ilişkin açıklama yapan Harvard CAPS/Harris Pol kurucu üyesi Mark Penn, "İnsanların ekonomi hakkındaki görüşleri, Trump'a olan destek oranını yavaş yavaş yukarı çekiyor. Bunun yanı sıra Çin ve göç gibi diğer konulardaki eylemleri de oranlara olumlu yansıyor. Haliyle yüzde 45 ila 50 aralığındaki her artış, (Trump'ın) yeniden seçilmesi olasılığını artırıyor.” ifadelerini kullandı.

Bununla beraber, "RealClearPolitics" adlı web sitesi tarafından yapılan kapsamlı bir ankette ise Trump'ın destek oranın yüzde 42 çıktı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • LOGAN 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD Trump oy kazandiriyorsa digerleri oturup izliyor mu acaba
    Cevapla
  • gökbörü 4 yıl önce Şikayet Et
    ya bu kaset olayı aynı fetö cülerdede var şantaj bunlar aynı kameraları aynı proğramları kullanmasın ne de olsa fetönün babası tezgahlıyor alayını dünyada
    Cevapla
  • birtürk 4 yıl önce Şikayet Et
    musluman ezdikçe kâfir turamp oy kazanıyor .ama bizim milet hala içimizdeki ekremleri müdafa ediyor
    Cevapla
  • GÖKMEN 4 yıl önce Şikayet Et
    maalesef
    Cevapla
  • Müntakim olan ALLAH 4 yıl önce Şikayet Et
    itrail mi anketi şirketinin sahibi.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    İSRA SURESİ 16NCI AYET MEALLERİNDEN : Biz bir memleketi helâk etmek istediğimiz zaman, "VARLIKLI ŞIMARIKLARINI İDARECİ YAPAR", iktidara getiririz. İlâhi-İslâmî emirleri uygulamayı emrettiğimiz halde, onlar orada, DOĞRU VE MANTIKLI DÜŞÜNMEYİ TERKEDERLER, hak dine itaat dışına çıkarlar, günah, isyan, inkâr bataklığına dalarlar. Hür iradeye, ÖZGÜRCE SEÇME HAKKINA SAHİPKEN, SANA VE KUR’ÂN’A İTİBAR ETMEDİKLERİ İÇİN, o memleket halkı gerekçeli olarak cezaya müstehak olur. Biz de orayı darmadağın ederiz. (Meal sahibi Ahmet TEKİN) (TRUMPT …Kudüs / Golan tepeleri kararları?)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!