O ülke karıştı! ABD Büyükelçiliğinin kapısını ateşe verdiler

Orta Amerika ülkesi Honduras'ta hükümet karşıtı gösteriler devam ederken protestocular, ABD Büyükelçiliğinin giriş kapısının önünde lastik yaktı.

O ülke karıştı! ABD Büyükelçiliğinin kapısını ateşe verdiler
O ülke karıştı! ABD Büyükelçiliğinin kapısını ateşe verdiler
GİRİŞ 01.06.2019 16:25 GÜNCELLEME 01.06.2019 16:25
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Yetkililer, protestolar sırasında maskeli kişilerce ABD büyükelçiliği önünde yaklaşık bir düzine lastik yakıldığını belirterek, büyükelçilik personelinden yaralanan olmadığını açıkladı.

 

 

Protestocuların lideri Suyapa Figueroa, büyükelçilik önündeki yangının  göstericiler arasına sızan hükümet yanlısı kişilerce çıkarılmış olabileceğini öne sürdü.

Honduras'ta binlerce öğretmen ve sağlık çalışanı tarafından ülkedeki sağlık ve eğitim sektöründe planlanan reformlara karşı dün düzenlenen protestolarda 25 kişi yaralanmıştı.

 

 

Binlerce doktor ve öğretmen, devlet başkanlığı kararnamelerine karşı son haftalarda Honduras'ın başkenti Tegucigalpa'da yürüyüş düzenliyor.

Protestocular, reformların özelleştirmeye ve öğretmenler ile doktorların toplu işten çıkarılmalarına yol açabileceğinden endişe ediyor.

Hükümet ise reformların, işten çıkarmalara ve özelleştirmelere neden olacağı yönündeki söylentileri reddediyor.

Doktorlar sendikası Honduras Tıp Birliği (CMH) ve öğretmenler sendikası Honduras Öğretmen Örgütleri Federasyonu (FOMH), geçen ay sonunda, Ulusal Kongre tarafından onaylanan eğitim ve sağlık hizmetlerinin özelleştirilerek yeniden yapılandırılmasına yönelik aldığı karar üzerine ulusal grev çağrısı yapmıştı.

CMH ve FOMH, yaptıkları açıklamalarda, Ulusal Kongrenin aldığı kararları kabul etmeyeceklerini vurgulamıştı.

Sendikalar ayrıca Honduras halkının eğitim ve sağlık hizmetlerini savunmak için bütün meslek odalarından destek istemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 36
  • Soru: 4 yıl önce Şikayet Et
    Kapı yanmış'mı???
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın maddi gücünü kontrol altında tutan siyonistler doymak bilmiyorlar. şehvetleri uğruna daha fazla güç istiyor ve katliam yapmak onlar için bir keyif. abd siyonizmin bekaası için kullanılan şirketler topluluğunun adıdır. Allah kahru perişan eylesin ne diyelim
    Cevapla
  • haydar 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Enperyalizlerin Siyonistlerin Demokrasi bahnesiyle gidikleri yerler oluk oluk kan akiyo Afkanistan Irak Libya Afrika Sürye de Allah bu Siyonistleri Enperyalizleri kahar etsin Amin!
    Cevapla
  • Şereflikoçhisarli 4 yıl önce Şikayet Et
    Ateş atanlari araştirmalari lazim belkide abd nin adamlaridir oraya girmeyi kafaya aldilarsa artik bu senaryolari cocuklarda öğrendi.
    Cevapla
  • cahil 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahin nahaleti Siyonistlerin ve Enperyalizlerin üzerinde olsun Demkrasi bahne edip girdikleri yerlede oluk oluk kadin cocuk kani akiyo Afkanistan Irak Libya Afrika Sürye bunun sebebi Siyonistler ve Enperyalizler Allahin laneti üzerinizde olsun!
    Cevapla
  • şefik şefik 4 yıl önce Şikayet Et
    Oh ohhh ateşin fazla olsun ey ABD
    Cevapla
  • dogru söz 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada iki Seytan var biri Siyonistler diyeri Enperyalizler bunlar Munafik Seytan isleri gücleri insanlari sömürmek kanini icmek vampir gibi.
    Cevapla
  • mis 4 yıl önce Şikayet Et
    insaallah amerikanin sonudur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi