Ruhani'den ABD'ye yeşil ışık!

Başkent Tahran'da milli sporcularla bir araya gelen Ruhani, burada yaptığı konuşmada ABD ile müzakerelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ruhani'den ABD'ye yeşil ışık!
Ruhani'den ABD'ye yeşil ışık!
GİRİŞ 02.06.2019 12:47 GÜNCELLEME 02.06.2019 12:48
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ABD'nin, yaptırımlarla  İran'ı teslimiyete mecbur bırakacağı  beklentisi içinde olduğunu ancak halkın zorluk ve sıkıntılara rağmen direndiğini  belirterek şunları söyledi:

 

 

"Düşman geçen seneye kadar hedefinin İran rejimi olduğunu söylüyordu.  Bugün ise açık bir şekilde rejimle işi olmadığını söylüyor. Düşman birkaç ay  öncesine kadar dünyanın en büyük askeri gücü olduğunu ve istediği zaman İran  silahlı kuvvetlerini yenebileceğini iddia ediyordu, bugün ise savaşa niyeti  olmadığını açıklıyor."

Ruhani, ABD ile yeniden müzakere ihtimaliyle ilgili olarak da "Eğer  uluslararası kararlar çerçevesinde ve saygılı bir şekilde müzakere masasına  otururlarsa, biz müzakere ve mantık ehliyiz. Müzakere emri verenlere tabi  olmayız." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Basra Körfezi'nin birkaç ay önce ABD donanmasının hareket alanı  olduğunu, bugün ise onların filosundan haber olmadığını ve uluslararası sulardan  300-400 mil uzakta demirlediklerini dile getiren Ruhani, "Halkın ümidi,  maneviyatı ve iradesiyle güçlenen şeylere dayanmalıyız. ABD ile savaşta umutlu  olursak kazanırız." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Adanalı 4 yıl önce Şikayet Et
    İt iti ısırmaz.
    Cevapla
  • Ruhani 4 yıl önce Şikayet Et
    Ruhani OGLUM EVLADIM RUHANI. KIVIRMA. KIVIRSANDA. EVELEYIP. GEVELESENDE. NAMLUNUN UCUNDASINIZ.HADI HAYIRLI OLSUN. 1.KAC YIL SONRA BAMBASKA SEYLER KONUSACAGIZ.HA ELINIZDE NE VAR NE YOK SAVASTA FIRLATIN.SERBEST.DUNYAMI DUNYAYI BOSVER.KIM NE DER BOSVER. YAKIP YIKIN ORTALIGI.KORFEZDE CANLI BIRAKMAYIN. ONA GORE.Cengizhan.
    Cevapla
  • Ahmet Toprak 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben 52 yaşında birisyim hatırladığım kadarıyla bunlar son 20 senede sürekli bu şekilde birbirilerine atıp duruyorlar.sonradan nasıl oluyorda tekrar barışıyorlar ben artık bunların açık açık ortak olduklarına inanıyorum
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıblemiz bir kitabımız bir bütün müslümanlar bir olsun inşaAllah da herdaim geri adım atsınlar insaAllah. İslam birliği kurulmalı bütün müslüman devletler ab gibi olmalı tabandan en üste tek devlet tek millet tek bayrak olmalı...
    Cevapla
  • Fatih Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    İt iti ısırmaz.
    Cevapla
  • imamali 4 yıl önce Şikayet Et
    eyvallah kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!