Nasrallah'tan sert tepki! Tarihi bir suç

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Suudi Arabistan'da düzenlenen olağanüstü zirvedeki Lübnan heyetinin duruşunu kınadı.

Nasrallah'tan sert tepki! Tarihi bir suç
Nasrallah'tan sert tepki! Tarihi bir suç
GİRİŞ 02.06.2019 11:28 GÜNCELLEME 02.06.2019 11:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Nasrallah, Hizbullah tarafından düzenlenen bir etkinlik vesilesiyle yaptığı televizyon konuşmasında, Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde icra edilen olağanüstü Arap zirvesinde Lübnan Başbakanı Saad Hariri liderliğindeki heyete tepki gösterdi.

 

 

Suudi Arabistan yönetiminin, Yemen savaşında istediği hedefe ulaşamaması ve ABD Başkanı Donald Trump'ı İran'a karşı savaş için ikna edememesi nedeniyle Mekke'deki zirvelere çağrı yaptığını öne süren Nasrallah, "Zirvede yer alan heyet, Lübnan'ı temsil etmiyor. Çünkü hükümetin yükümlülükleri ve Bakanlar Kurulu eylem planına aykırı davrandı." dedi.

Heyetin zirvedeki duruşunu kabul etmediklerini ve kınadıklarını ifade eden Nasrallah, "Hariri liderliğindeki Müstakbel Hareketi kendi görüşünü dile getirebilir ancak Lübnan hükümeti ise kendisini bölgesel krizlerden uzak tutma politikasına bağlı kalmalıdır." diye konuştu.

 

 

Yüzyılın Anlaşması planını da "tarihi bir suç" olarak nitelendiren Nasrallah, bu projeye karşı çıkmanın siyasi, dini ve ahlaki bir sorumluluk olduğunu ifade etti.

Nasrallah, İran'a yönelik olabilecek bir savaşın tüm bölgeyi etkisi altına almasının yanı sıra ABD ve Suudi Arabistan'ın çıkarlarını da hedef alacağını söyledi.

Lübnan'ı temsilen Mekke'deki zirvelere katılan heyete başkanlık eden Başbakan Hariri, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yönelik düzenlenen son saldırıları kınamış ve söz konusu saldırılardan İran'ı sorumlu tutmuştu.

Mekke'de önceki gün düzenlenen olağanüstü Arap zirvesinin kapanış bildirgesinde, İran yapımı balistik füzelerin Yemen'den Suudi Arabistan topraklarına atılması, İran'ın, BAE'nin adalarını işgal etmesi (Büyük Tunb, Küçük Tunb ve Ebu Musa adaları), Suriye krizine müdahale etmesi ve toprak bütünlüğünü etkilemesi, Bahreyn'in iç işlerine karışması ve oradaki terör örgütlerini desteklemesi kınanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Kubilay 4 yıl önce Şikayet Et
    Hizbuseytan in katil lideri seni nasil unuturuz..lubnan ve suriye de katlettiginiz kadin ve cocuklarin hesabini rabbim sizden sorsun..israile slogan atan muslumanlara fuze atan zihniyet
    Cevapla
  • Selçuklu 4 yıl önce Şikayet Et
    Nasrallah, sen haririyi kınayacağına, Lübnan’da ne amaçla bulunduğunu söyle. İsrail her gün Filistin’e bomba atıyor, canlarımız yanıyor, Hizbullah ın başı olan sen ne yapıyorsun haa
    Cevapla
  • Abdulhamid 4 yıl önce Şikayet Et
    sahi sen nedn savasmiyosun. !
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Birader her degadin da savas olacak diye bir sey yok dur hizbullah unutmaki 3 defa israele savasip ve israel ki her turlu askeri ekonomik ve siyasi acidan ki yenilmazdi 3 defa yenilip hizbullah ineliyle hamas israelie her defa ki israel kasin digin da tam bir gunde tam 700 800 roket atip israel ates kes ilan edip bunlar hep si hakikat dir
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    israil ile savaşta öz oğlunu şehit verdi. halen olaylara mezhep gözlüğüyle bakanları kınıyorum. filistin ve lübnan ayaktaysa bunların sayesindedir. siyonistlerin bekaası için onların üslerini radarlarını ve şirketlerini ülkelerinde bulunduranların sayesinde değil.
    Cevapla
  • Ağrılı 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede iran lı teröristler ile birlikte mazlum müslümanları da öldürdükleri söyle hemde senin mezhep dediğin şey yüzünden. Sünniler asla ayırımcılık yapmamış ama iran kuklası bu budala ve onun gibiler islama fitne fesad başka şey yapmamışlar.sen dünyaya hangi kafa ile bakıyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'nın dolar ve enflasyon tahmini değişti
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!