İsrail Suriye'yi vurdu!

Suriye resmi haber ajansı SANA, İsrail'in Suriye'ye füze saldırılarında bulunduğunu; saldırıda 3 askerin hayatını kaybettiğini duyurdu.

GİRİŞ 02.06.2019 09:51 GÜNCELLEME 02.06.2019 10:08
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, işgal altındaki "Golan Tepeleri'nin kuzeyinden gece saatlerinde atılan ve biri İsrail topraklarına düşen iki rokete karşılık Esed rejimine ait bazı askeri hedeflerin savaş uçakları ve saldırı helikopterleriyle vurulduğu" belirtildi. 

 

 

Açıklamada vurulan hedefler, "iki topçu bataryası, bazı gözetleme ve istihbarat üsleri ile bir SA-1 hava savunma bataryası" olarak sıralandı. 

Saldırı esnasında Suriye tarafından uçaksavarların ateşlendiği ancak İsrail hava savunma sistemlerinin devreye girmesi nedeniyle bunlardan hiçbirinin İsrail tarafına isabet etmediği kaydedildi. 

 

 

İsrail ordusu ayrıca saldırı anının görüntülerini ve hedef alınan yerleri gösteren bir harita paylaştı.

3 ASKER ÖLDÜ

Esed rejiminin haber ajansı SANA, İsrail saldırısında 3 askerin öldüğünü, 7 askerin de yaralandığını duyurdu. 

SANA’nın haberinde ayrıca İsrail’in saldırılarına karşı Suriye hava savunma sistemlerinin doğrudan harekete geçtiğini ve Şam’ın güney batısında bazı noktaları hedef alan füzelerin imha edildiği bildirildi.

 İsrail ordusundan daha önce yapılan bir açıklamada, Suriye tarafından İsrail işgali altındaki Golan Tepelerine doğru "iki havan topu atıldığı ancak saldırının can kaybı veya maddi hasara yol açmadığı" ifade edilmişti.

 Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutan İsrail 1981 yılında burayı ilhak ettiğini duyurmuştu. O dönemde uluslararası toplumun ittifakla reddettiği bu hukuksuz kararı Donald Trump liderliğindeki ABD yönetimi geçtiğimiz aylarda tanımıştı. 

İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana zaman zaman Suriye ve Golan Tepeleri'nden topraklarına roket atıldığını ileri sürerek, İran destekli gruplara ve rejime ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • Ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye’de Esed diye birisi Yok.uşak Esed,maşa Esed,kafirlerin isteklerine imza atan Esed var.nerdeyse tüm Arap alemi yönetim olarak işgal altındadır.hiç birisi muktedir değildir.eğer muktedir oysalardı.bunca para kazanmalarına rağmen nerede fabrikaları var.nerde ağır sanayiler.batının pazarı.islam alemini koruyacak güçlü bir İslam devletine ihtiyaç var.
    Cevapla
  • Yeter 4 yıl önce Şikayet Et
    Kafir senin kapina dayanmis senin askerini öldürüyor sen halen mazlum halkını olduryorsun uyun eset yakinda senide yurdun dan edecekler ve oldurecekler
    Cevapla
  • İlliyyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Akılsızlığın, Basiretsiliğin, Art Niyetin, Beceriksizliğin bedelini Tüm Dünya olarak ödenecek.
    Cevapla
  • Diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey Esed köpeği İkide bir Türkiyeye havlayıp duruyorsun. Seni bombalayan askerini öldüren İsraile niye sesin çıkmıyor.. Niye karşılık vermiyorsun..
    Cevapla
  • Gerçekler 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir olup adamın ülkesini parçaladılar..sımdi Yahudi göz dıkmıs toprak alma peşinde.şimdi elini vicdanına koy..kim köpek? Esad mı yoksa ona bu alçak tuzağı kuranlar mı?..
    Cevapla
  • bingölü 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizin o elleriniz kırılsın inşallah .israil yıllardır size hava saldırısı yapıyor siz bir defa bile öyle bir saldırı yapmadınız .tabi o yüreyiniz varsa korkak köpekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması