Arjantin'deki Cerrahi tarikatı şeyhi Ocampo: Bizim mesajımız...

İstanbul'da 16'ncı yüzyılda kurulan Cerrahi tarikatının Arjantin'deki dergahının şeyhi Ocampo, 'Görevimiz, kalplerimizi Allah'ın, Peygamber'in ve İslam dininin aşkına açmak.' dedi.

Arjantin'deki Cerrahi tarikatı şeyhi Ocampo: Bizim mesajımız...
Arjantin'deki Cerrahi tarikatı şeyhi Ocampo: Bizim mesajımız...
GİRİŞ 03.06.2019 02:57 GÜNCELLEME 03.06.2019 02:57
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Nureddin Cerrahi tarafından 16'ncı yüzyılda İstanbul'da kurulan Cerrahi tarikatının Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki dergahının şeyhi Abdel Qader OcampoOcampo, 1998'den bu yana bu görevde olduğunu belirtti.

 

 

80 yaşındaki Ocampo, 1992 yılında Müslüman olduğunu belirterek, "Bir gün sokakta yürüyordum, ezan okunduğunu duydum. Sonra ezanın nereden geldiğini buldum ve oraya gittim. Sonra ağlamaya başladım, kendimi alamadım ağlamaktan. Bana bir bardak su getirdiler ve niye ağladığımı sordular. Onlara ezan yüzünden derin bir şekilde duygulandığımı söyledim. Bu olaydan sonra orayı sık sık ziyaret ettim ve bir yıl sonra da Müslüman oldum." diye konuştu.

"ARJANTİN'DE YAKLAŞIK 100 CERRAHİ TARİKATI MENSUBU VAR"

 

 

Şeyh Ocampo, Cerrahi tarikatıyla tanışmasını, "Uzun yıllar Sufiliği araştırdım. Burada tanıştığım birisi bana Buenos Aires'e Halveti-Cerrahi tarikatından bir şeyhin Buenos Aires'e geleceğini söyledi ve beni onunla tanıştırdı. O şeyh, konuşmaya başladıktan kısa bir süre sonra Buenos Aires’te bir Cerrahi dergahı açmaya karar verdi ve beni de burada görevlendirdi ve benim hikayem burada böyle başladı." ifadelerini kullandı.

Cerrahilerin önde gelen isimlerinden Sefer Efendi ile de tanıştığını anlatan Ocampo, "Buenos Aires'te Cerrahi tarikatına mensup 70, Arjantin genelinde ise yaklaşık 100 kişi var." dedi.

"DERGAH BÜTÜN ARJANTİN HALKINA AÇIK, İSTEYEN HERKES GELEBİLİR"

Ocampo, Arjantin halkının Sufiliği nasıl karşıladığına ilişkin, merak edenleri, ne yaptıklarını görmeleri için dergaha davet ettiklerini belirterek, "Bunun dışında da buraya İslam'ı öğrenmek için geliyorlar. Dergah bütün Arjantin halkına açık, isteyen herkes gelebilir. Buraya gelenlerin çoğu da zaten yaptığımız şeye aşık oluyorlar." diye konuştu.

Dergahta çeşitli etkinlikler yaptıklarına dikkati çeken Ocampo, her cumartesi toplanıp ibadet ettiklerini anlattı.

"Görevimiz kalplerimizi Allah'ın, Peygamber'in ve İslam dininin aşkına açmak"
Ocampo, Cerrahiler olarak amaçlarını, "Tüm görevimizin, Peygamber'in miras bıraktığı şeyi yerine getirmek ve kalplerimizi Allah'ın, Peygamber'in ve İslam dininin aşkına açmak olduğunu söyleyebiliriz.
" ifadesiyle açıkladı.

Hazreti Muhammed'in öğretisi olan "ego ile olan mücadelenin" en büyük cihat olduğunu vurgulayan Ocampo, bunun için azim gösterdiklerini söyledi.

Ocampo, Cerrahilerin Arjantin halkıyla ilişkisini şu sözlerle açıkladı:

"Bizim mesajımız örnek olmaktır. Her birimizin ailesi var ve bunların içinde Müslüman olanlar da olmayanlar da var. Biz onlara örnek olmak durumundayız. Mesela benim iki kızım var, onlardan biri Müslüman, diğeri değil. Bu şekilde akrabalarımız da var ama benim eşim ve rahmetli annem Müslüman. Akrabalarım benim seçtiğim yola saygı gösteriyor. Hala Müslüman olmayan akrabalarımın da İslam'ı seçeceğine inanıyorum."

Ocampo, İstanbul'da Cerrahi toplantıları için "Tam olarak olağanüstü. Siz Türklerin bizim sahip olmadığımız bir musiki kabiliyeti var. Sizi dinlemek harika bir şey, özellikle de Kur’an-ı Kerim okuduğunuzda. Kur'an-ı Kerim güzel okununca ben çok duygulanıyorum. Güzel bir tilavetle okunan Kur'an-ı Kerim, karşı konulamaz." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 11
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Memleketimizi her seferinde dışa karşı suçlayan, şikayet eden alçaklar bu Abinin sözlerini iyi okusun. Memleketim cennet. Elhamdülillah. Üzgünüm söylemek zorundayım: dünyanın en azılı kafirleri ve münafıkları Türkiyede yaşıyor. Allah cc onları kahretsin inşaAllah.
    Cevapla
  • emin 4 yıl önce Şikayet Et
    üzülme demek ki İnşaAllah zafer yine bize nasip olacak
    Cevapla
  • çeliktepeli 4 yıl önce Şikayet Et
    bravo kardeşim tespitin çok güzel katılıyorum...
    Cevapla
  • Deli Dumrul 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla
  • Xye 4 yıl önce Şikayet Et
    Ezan cok önemli iyi güzel okunmasi lazim.
    Cevapla
  • Sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim imamlar sınıfta kalıyor. Bari youtube dan güzel bir ezan bulup halka onu dinletseler, ama nerde o kafa bizim imamlara. İşi para için yapınca böyle oluyor Malesef.
    Cevapla
  • Vatan34 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah, Rabbim hem hidayet hemde hizmet nasip etmiş.
    Cevapla
  • Zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    Ezan çok mühim Ah şu merkezi sistemlerden de bir kurtulsak Yasaklar sonra türkçe ezan şimdide merkezi ezan...
    Cevapla
  • metin 4 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir avantajı yok sadece ezan okumayı tekelleştiriyor. yarın merkezi imam derlerse hiç şaşma
    Cevapla
  • ŞaH MaT 4 yıl önce Şikayet Et
    Her ne kadar merkezi sistemin dezavantajları olsada, avantajıda var. Maalesef ezan okumada pek mahir olduğumuz söylenemez. Bu yüzden hiç değilse merkezi sistem ile güzel ezanımızı dinleme şansımız oluyor.
    Cevapla
  • adem 4 yıl önce Şikayet Et
    merkezi sistem kalkalı yıllar oldu. her cami de ayrı ayrı okunuyor artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti