ABD'den Basra Körfezi’nde 'hava saldırısı' tatbikatı

ABD’nin İran'a karşı Ortadoğu’ya sevk ettiği USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçağı, Basra Körfezi’nde tatbikat gerçekleştirdi.

ABD'den Basra Körfezi’nde 'hava saldırısı' tatbikatı
ABD'den Basra Körfezi’nde 'hava saldırısı' tatbikatı
GİRİŞ 03.06.2019 03:33 GÜNCELLEME 03.06.2019 03:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Associated Press (AP) ajansının haberine göre ABD’nin mayısın başlarında İran'dan gelebilecek tehditlere karşı tedbir amacıyla Ortadoğu’ya sevk ettiği USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Taarruz Grubu ve nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçağı, ‘hava saldırısı simülasyonlu’ tatbikat gerçekleştirdi.

 

 

HAVA SALDIRISI SİMÜLASYONU

Habere göre dün gerçekleşen askeri tatbikata ayrıca gemilerde kulanılan F/A-18 Super Hornet tipi avcı uçakları, MH-60 Sea Hawk helikopterleri ve havadan erken uyarı ve kontrol uçakları katılarak, ‘hava saldırısı simülasyonu’ icra etti.

TAARRUZ GRUBU, TANSİYONU YÜKSELTTİ

 

 

ABD’nin mayıs başlarında İran'dan gelebilecek tehditlere karşı tedbir amacıyla USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile 4 nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçaklarından oluşan Bombardıman Görev Gücü'nü Basra Körfezi'ne sevk etmesi, iki ülke arasındaki gerilimi hızlı bir şekilde tırmandırdı.

SEVKİYATA DEVAM

Daha sonra Ortadoğu’ya gönderilen gruba bir Patriot füze bataryasının ve USS Arlington askeri nakliye gemisinin katılacağı duyuruldu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), bu adımın ‘İran’ın ABD güçlerine ve Amerikan çıkarlarına yönelik saldırı operasyonları yapmak için tetikte olduğu bilgisine yanıt’ niteliği taşıdığını açıklamıştı.

YORUMLAR 4
  • İzmir Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Neyin hazırlığı suriye ırak afganistan venezuela iran mısır sudan filistin hep her yerde savaş amerika geldiği yer kan içinde kalıyor inşaallah buna dur diyeceğiz
    Cevapla
  • Yasar 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım B52 ler neden bae de değilde İranın krizde sahip çıktığı KATAR da konuşlandırdı.
    Cevapla
  • cafer 4 yıl önce Şikayet Et
    amerika göstermelik yapıyor bu savaşta kaybedecek olduğunu biliyor ancak teknolojik olarak üstün olduklarını düşünüyorlar lakin savaş başladığında yanıldıklarını anlayacaklar fakat burada artık finiş verecekler. yalnız hedefteyiz biz bunu biliyoruz. kurtuluş savaşı sırasında bulunan mücadele veriliyor.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey iman edenler uyanık olalım, dua müminin silahıdır bolca dua edelim ve tedbirli olalım burada hedef İran gibi gözükmektedir lakin hedef Türkiyemizdir İslâm âlimlidir ona göre tedbirli olalım vesselam.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda