Fransa'dan YPG karargahına resmi ziyaret

Fransa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Marielle de Sarnez, Suriye'de işgal altında bulunan YPG bölgesi Kobani'yi ziyaret etti.

Fransa'dan YPG karargahına resmi ziyaret
Fransa'dan YPG karargahına resmi ziyaret
GİRİŞ 03.06.2019 08:57 GÜNCELLEME 03.06.2019 08:57
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Batı'nın YPG'ye yönelik iki yüzlü tutumu devam ediyor. Bir yandan PKK'yı terör örgütü olarak kabul eden Avrupa, diğer yandan da YPG'ye kol kanat germeye devam ediyor. O Avrupa devletlerinin başında da Fransa var.

 

 

KOBANİ'YE RESMİ ZİYARET

Fransa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Marielle de Sarnez önce Suriye'nin YPG işgalindeki Kobani kentine gitti. Bölgedeki SDG'li Halid İsa’nın yer aldığı bir heyetle görüşen Sarnez resmi ziyaret gerçekleştirdi.

 

 

Marielle de Sarnez, basına verdiği demeçte “Buraya gelişimizin amacı bölgeyi resmi olarak tanımaktır. Aynı zaman DEAŞ terörüne karşı savaşan savaşçıları görmektir. Fransa şimdiye kadar Suriye Demokratik Güçleri’nin yanında durdu ve bundan sonra da yanında duracaktır. Fransa bölgenin yeniden yapılanmasına destek verecektir” dedi.

TERÖRİST MEZARLIKLARINI GEZDİ

YPG'nin terörist mezarlıklarını ziyaret eden Sarnez daha sonra bölgeyi gezerek teröristlerle vakit geçirdi, Kobani ve bölge gidişatı hakkında bilgi aldı. Terör örgütünün mezarlığında Marnez "Özgürlükleri için canlarını feda eden şehitlerin yakınlarının önünde saygıyla eğiliyorum. Buraya terör örgütü DEAŞ'la savaşta canlarını feda eden binlerce kadın ve erkek savaşçının anısı önünde saygıyla eğilmek için geldim” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 99
  • Wanted 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz gomeriz toprağa sizin gibi terör sevicileri saygı ile eğilir biz gömmeye siz eğilmeye devam durmak yok yola devam topunuzu gomecegiz
    Cevapla
  • Ayse 4 yıl önce Şikayet Et
    Vay vay vay yillardir türkiye aci si hepsinin icindeymiste haberimiz yokmus .türk olmak cok zor hele türk düsmani olmak dahada zor...
    Cevapla
  • Kürşat 4 yıl önce Şikayet Et
    Tarih yeniden tekerrür ediyor! Suriye fransa işgali altına giriyor! Osmanlı dağılınca boş buldular meydanı! Ama biz yeniden iniyoruz meydana! Bakalım bu önümüzdeki tarih nasıl yazılacak hep beraber göreceğiz!
    Cevapla
  • Sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kendi çöpluklerinde pisliği ne zaman temizlediler de sözde resmi ziyaretlere başladılar leş kargaları..
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz vatandaş olarak devletin arkasında duralım ozaman devlet zamanı gelince hepsinin cevabını verir.bunlarla kapışmamız illa olacak ve zafer bizim adımıza İslamın olacak İnşaAllah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak