Pompeo'dan Barzani'ye tebrik telefonu

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanlığına seçilen Neçirvan Barzani'yi telefonla arayarak, tebrik etti.

Pompeo'dan Barzani'ye tebrik telefonu
Pompeo'dan Barzani'ye tebrik telefonu
GİRİŞ 03.06.2019 20:24 GÜNCELLEME 03.06.2019 20:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bakanlık Sözcüsü Morgan Ortagus, görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yayımladı. 

Pompeo'nun, IKBY Başkanlığına seçilmesi nedeniyle Barzani'yi tebrik ettiği ve Bağdat-Erbil arasındaki sorunların çözümünde oynadığı rol nedeniyle de teşekkür ettiği bildirildi.

Öte yandan Pompeo'nun Irak kuvvetleri ve Peşmerge'nin DEAŞ'e karşı ortak operasyonlarını sürdürmesini istediği aktarıldı.

KUVEYTLİ MEVKİDAŞI İLE İRAN GÖRÜŞMESİ

Bununla beraber, Pompeo'nun, Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah el-Halid el-Hamed es-Sabah ile görüşerek İran'a karşı mücadelenin önemini vurguladığı belirtildi. 

Açıklamada, "Bakan Pompeo, Kuveyt Dışişleri Bakanı'na, Kuveyt'in ABD ile kurduğu güçlü ortaklık ve dostluğundan dolayı teşekkür etti. Öte yandan Körfez İşbirliği Konseyinin (KİK) bölgenin tüm zorluklarıyla, özellikle İran'ın Körfez'e yönelik tehditleriyle yüzleşmesinin önemine vurgu yaptı." ifadeleri yer aldı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • selam 4 yıl önce Şikayet Et
    bölgede ne bir iran nede suriye var bu ülkeler avrasyanın öncü gücleri
    Cevapla
  • Milli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam tüccar zihniyetli mesuttan daha kolay anlaşacağız onunla bence.
    Cevapla
  • ugur btn 4 yıl önce Şikayet Et
    Uşağını tebrik etmiş
    Cevapla
  • üğpoı 4 yıl önce Şikayet Et
    inşallah zamanı geldiğinde peygamberlerin sıddıkarın salihlerin sahabelerin evliyaların emperyalistler tarafından işgal edilmiş müslüman halkların msülüman devletlerin hürmetine allahın izniyle iran abdyi tarihte doğduğuna pişman edecek iran abdyi okyanusun dibine tpkı semud kavmi gibi gömecektir allahın izniyle iran tüm garip müslümanların zulüme uğramış tüm dost ve müslüman halkların hakkı için ya rabbi zamanı geldiğinde inşallah iran abdyi haritadan silecek tarihin derinliklerine gömecektir bir daha dünya sahnesine çıkmamak üzere inşallah
    Cevapla
  • xxx 4 yıl önce Şikayet Et
    Iranlilar tarihin hangi doneminde kafirlerle savasmis da bugun savasacak. Cahilligin bu kadari pes dogrusu.
    Cevapla
  • Müslüman Kürd 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu barzanilere hiç güven olmaz. Kerkük musul petrolleri bunların elinde. Bence büyük ihtimalle bir yahudi soyu olabilirler. Irakın sadece kuzeyi değil tamamı 100 yıl önce dedemiz osmanlıdan bize kaldı. Bence Türkiye buraya müdahale edip topraklarımız içine alalım. Petrollerde bizim hakkımız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler