ABD'den milyon dolarlık F-16 V satışına onay!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bulgaristan'a 1 milyar 673 milyon değerinde V serisi olarak da bilinen F-16 Block 70/72 versiyonu savaş uçağı satışına onay verdi.

ABD'den milyon dolarlık F-16 V satışına onay!
ABD'den milyon dolarlık F-16 V satışına onay!
GİRİŞ 04.06.2019 11:12 GÜNCELLEME 04.06.2019 11:12
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığının Bulgaristan'a 1 milyar 673 milyon değerinde 8 F-16 Block 70/72 tipi savaş uçağı satışına onay verdiği bildirildi. 

 

 

ABD Savunma, Güvenlik ve İş Birliği Ajansından yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, muhtemel dış askeri satış kapsamında Bulgaristan hükümetine tahmini 1 milyar 673 milyon dolar değerinde F-16C/D Block 70/72 serisi savaş uçağı ve destek elemanları satışına onay verdi." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Bulgaristan'ın F-16 savaş uçaklarının V (Viper) serisi olarak da bilinen ve en güncel yazılımlarla donatılmış F-16/C ve D Block 70/72 serisinden 8 adet satın alma talebinde bulunduğu kaydedildi. 

 

 

Uçakların yanı sıra yedek motor, elektronik harp sistemleri ve mühimmat gibi destek unsurlarının da satışa dahil olduğu belirtildi. 

Ajansın açıklamasında, "Teklif edilen satış, Bulgaristan'a hava sahasını koruma, bölgesel güvenlik ve ABD ile NATO sistemleri ile ortak çalışabilirlik kabiliyeti sağlayacak." ifadesine yer verildi.

Bulgaristan'ın şu anda hava sahasındaki devriyeler konusunda ABD ve İngiltere'den destek aldığı belirtilen açıklamada, "Bulgaristan, bu F-16'ları ve ilgili idame ve eğitim paketini alarak artık hava sahasını ve sınırlarını kendisi savunabilecek." ifadeleri dikkat çekti. 

Açıklamada, bu satış için ek bir ABD hükümeti yüklenicisinin bu anlaşmaya müdahil olmayıp doğrudan Lockheed Martin'in yüklenici olacağı kaydedildi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Ucak 4 yıl önce Şikayet Et
    8 f16 nasıl 1.673 milyar USD oluyor
    Cevapla
  • Mecnun 4 yıl önce Şikayet Et
    Aceba s 400 bunlarida cozebiliyormu
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    bulgaristana 8 iraka 8 yunanistanda 50 acaba bu ucaklari bize mi kullanacaklar :) devlet neden rest cekmiyor ? boyle satislara karsi cikmaliyiz cunku bolgeyi silahlandirma yarisina girdiler
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bulgaristan abd nin eline düştünmü kurtulmak için uğraşırsınız. Allahdan biz üretiyoruz kurtulduk ambargosu vız geliyor ama sizde böyle olmaz
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yapsa o uçak en fazla 20 milyon doları bulmaz biz yapalım jet motoru ve yazılım yapıldın mu gerisini sanayıde de yaparız inş yapın tek en az bir maaşim size hibe olsun tek yapın silah ve para kimdeyse güç ondadır dünyada islam da bunların kullanımını kontrol eder ilim namaz oruç gibi farzdir 5 şarttan sonra ilim gelir unutmayalım allah yardımcımız olsun çalişalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha