Çekya'da komünizmin çöküşünden bu yana en büyük protesto!

Çekya komünizm sonrası dönemde yaşanan en büyük protesto gösterilerine sahne oldu. Başkent Prag'da yaklaşık 120 bin kişinin katıldığı gösteride yolsuzlukla suçlanan Başbakan Andrej Babis'in istifası istendi.

Çekya'da komünizmin çöküşünden bu yana en büyük protesto!
Çekya'da komünizmin çöküşünden bu yana en büyük protesto!
GİRİŞ 05.06.2019 14:40 GÜNCELLEME 05.06.2019 14:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başkent Prag'da sokağa inen yaklaşık 120 bin kişi Avrupa Birliği (AB) fonlarında usülsüzlük yaptığı gerekçesiyle Babis'i istifaya davet etti.

 

 

Nisan sonunda başlayan protesto gösterileri, Avrupa Komisyonu'na ait bir raporun sızması üzerine büyüdü. Başbakan Babis, sızan raporu 'Çekya'ya karşı saldırı' olarak nitelendirdi ve ülkenin istikrarsızlaştırmaya çalışıldığını iddia etti.

AB raporunda ülkenin en zengin ikinci kişisi olan Babis'in, göreve gelmeden önce milyonlarca euro değerindeki AB fonlarını usülsüz kullandığı ifade ediliyor. Raporda Çekya Başbakanı'nın çıkar çatışması nedeniyle fonları geri ödenmesi talep ediliyor.

 

 

Çekya polisi, nisan ayında Başbakan Babis hakkında AB fonlarında yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatılmasını istemişti.

Bu talebin ardından istifa eden Adalet Bakanı'nın yerine gelen Marie Benesova da soruşturmayı etkileyeceği iddiasıyla protestoların odağında bulunuyor.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 1
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    çek zaten gariban bir Ab ülkesi dinleyen yok zaten iş olsun diye arada bir ses lerini böyle duyuruyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış