Netanyahu'ya kötü haber! Savcı reddetti

İsrail Başsavcısı Avichai Mendelblit, hakkındaki yolsuzluk, rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçlamalarının yönetildiği 3 ayrı dosyaya ilişkin ekim ayında dinlenmesi planlanan Başbakan Binyamin Netanyahu'nun söz konusu dinlemenin ileri bir tarihe ertelenmesi talebini reddetti.

Netanyahu'ya kötü haber! Savcı reddetti
Netanyahu'ya kötü haber! Savcı reddetti
GİRİŞ 06.06.2019 14:11 GÜNCELLEME 06.06.2019 14:11

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, 2-3 Ekim'de hakkındaki 3 ayrı dosyaya yönelik dinlenmesi planlanan Netanyahu'nun söz konusu dinlemenin ileri bir tarihe ertelenmesi talebini geri çevirdiği belirtildi. 

Açıklamada, mevcut şartlar altında ekimde yapılması planlanan dinlemenin ileri bir tarihe ertelenmesini gerektirecek bir durum olmadığı vurgusu yapıldı. 

Mendelblit, mart ayı başında yaptığı açıklamada, yolsuzluk, rüşvet ve görevi kötüye kullanma gibi suçlamaların yöneltildiği 3 ayrı dosya nedeniyle Netanyahu'ya dava açılabileceğini söylemişti.

Ülkede 9 Nisan'da yapılan genel seçimleri "etkilememek" amacıyla Mendelblit, söz konusu dosyalara ilişkin kesin kararını seçimin ardından Netanyahu'yu dinledikten sonra vereceğini ifade etmişti.  

Bu kararın ardından Netanyahu'nun avukatları, 10 Haziran'da yapılması planlanan dinlemenin "incelenmesi gereken birçok evrak" olduğu gerekçesiyle 1 yıl ertelenmesi talebiyle Başsavcılığa başvurmuştu. 

Başvuruyu değerlendiren Başsavcı Mendelblit, geçen ay hakkındaki dosyalara ilişkin Netanyahu'nun dinlenmesini 2-3 Ekim'e ertelemişti. 

Netanyahu'nun avukatları, İsrail'de 17 Eylül'de yapılacak erken genel seçimi ve arkasından gelecek olası koalisyon görüşmelerini gerekçe göstererek 2-3 Ekim'deki dinlemenin ertelenmesi için dün yine Başsavcılığa talepte bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor