AİHM'den Çetin Doğan ve Cem Aziz Çakmak kararı: Kabul edilemez

AİHM, Balyoz Davası'nda tutuklu yargılanan emekli orgeneral Çetin Doğan ile emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak'ın başvurularını, aynı konuda BM'ye yapılan başvuruda tutukluluğun haksız olduğuna karar verilmesi nedeniyle kabul edilemez buldu.

AİHM'den Çetin Doğan ve Cem Aziz Çakmak kararı: Kabul edilemez
AİHM'den Çetin Doğan ve Cem Aziz Çakmak kararı: Kabul edilemez
GİRİŞ 06.06.2019 16:17 GÜNCELLEME 06.06.2019 16:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca 2010'da başlatılan "Balyoz" soruşturması kapsamında emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın 1 yıl 10 ay 25 gün, 2015'te hayatını kaybeden emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak'ın 18 ay 26 gün tutuklu kalmasıyla ilgili başvurusunu karara bağladı.

 

 

Doğan ve Çakmak, yerel mahkemelerin tahliye taleplerini silahların eşitliği ilkesine aykırı olarak reddetmesinden dolayı tutukluluk hallerinin yasallığına itiraz etmelerine imkan veren etkili bir iç hukuk yolu bulunmadığı iddiasıyla şikayetçi olmuştu.

Başvuruları kabul edilemez bulan AİHM, kararında, Doğan ve Çakmak'ın, uluslararası diğer bir soruşturma veya çözüm mercii olan Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi Keyfi Tutuklamalar Çalışma Grubu'na da içeriği itibarıyla aynı başvuruda bulunduklarını, söz konusu organın "Balyoz Davası"nda yargılanan ve başvurucuların da aralarında bulunduğu 250 sanığın tutukluluğunun haksız olduğuna karar verdiğini hatırlattı.

 

 

AİHM'in daha önce bu hususu dikkate alarak bir başka başvuruyu da kabul edilemez bulduğu anımsatılan kararda, bu nedenle aynı doğrultudaki mevcut başvurunun Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 35. maddesi uyarınca kabul edilemez olduğuna karar verildiği vurgulandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    iste görün demokrasi sevicileri ne kadar ciddi bir müssese AİHM adam öldükden sonra karar yasiyorken nerdeydi bu AİHM? vah vah vah
    Cevapla
  • turhan05 4 yıl önce Şikayet Et
    çetin doğan kılıçın kestiği zaman uğur dündarın proğramına çıkıp doğru ben yaptın demiştin. 28 yüzyıl sürecekti.
    Cevapla
  • isa 4 yıl önce Şikayet Et
    Cehapekakalılar föto yok derler, konu balyozla ergenekona gelince fetö yaptı derler. Gezi zekalılar
    Cevapla
  • Gökhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam ölmüs mahkeme karar acikliyor. Hey gidi adalet hey
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı