Yunanistan'dan itiraf: 'Biz biteriz'

Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Türkiye’nin S-400 alımının durdurulması için ABD'ye çağrı yaptı.

Yunanistan'dan itiraf: 'Biz biteriz'
Yunanistan'dan itiraf: 'Biz biteriz'
GİRİŞ 07.06.2019 00:30 GÜNCELLEME 07.06.2019 00:30
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Evangelos Apostolakis, Washington merkezli Foreign Policy düşünce kurulu ile Avrupa Birliğinin (AB) Washington’da düzenlediği "Transatlantik Güvenlik İşbirliğinin Geleceği" başlıklı forumunda konuştu.

Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Türkiye’nin S-400 alımının bölgedeki dengeleri değiştireceğini öne sürdü.

Apostolakis, "Türkiye’nin S-400'leri alması bölgede hava savunmayı başka bir konsepte taşıyor. Biz de sistemlerimizi  tekrar planlayıp programlamak zorundayız. S-400'lere paralel olarak F-35 alımı bölgedeki güç dengesini tamamen değiştirecek." ifadesini kullandı.

ABD'YE ÇAĞRI YAPTI: DURDURUN!

"ABD’nin sorunu bu sistemlerin NATO sistemleri ile çalışmaması, Yunanistan için değişen nedir?" sorusuna Yunan Bakan, "Bu sistemlerin savunma sistemi olduğunu söylüyorlar. Ama 400 mil menzile sahip bir sistem savunma sistemi olamaz çünkü (bölgede) havada uçan her şeyi vurur." yanıtını verdi. 

Apostolakis, ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulaması çağrısında bulunurken, F-35 uçaklarının da Türkiye’ye verilmemesini istedi. 

YORUMLAR 84
  • özgür 4 yıl önce Şikayet Et
    yunanlılar gitsin almanlardan tazminat almak için dilenmeye devam etsinler terbiyesizler almanların sayesinde batmaktan kurtuldular almanlara kazık atmaya çalışıyor işe yaramayan yunanlılar
    Cevapla
  • Bayram yetkin 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye geç bile kaldı balistik füzelere sahip olmalıydık fakat geç kalmış sayılmayız acilen sessiz sedasız alınması gerekiyor
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    "(bölgede) havada uçan her şeyi vurur." Yani yani ? Ya Türkiye' nin 400 Mil hava sahasın da Uçmayacak sın yada UÇMAYI Acı öğreneceksin ! Sonuç S-400' ler Türkiye' ye gelmeden hiç doğal afet olmasa Dost ? komşu? Buradan da anlaşıldığı gibi hücre çekirdeklerine kadar Düşmanları KORKU SARDI
    Cevapla
  • A.eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın komşumuz, şansını zorlama, adam gibi durursan Türklerden sana zarar gelmez. Sen Türkiyemle iyi geçin yoksa ege denizinin dibini görebilirsin. ABD yi falan boş ver Türke karşı oyun oynama vesselam.
    Cevapla
  • ZOR3838ZOR 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunan battı balık yan gider. Silah almaya en az 50 yıl ekonomi YOK. S400 ve S500 olmadan BÜYÜK TÜRKİYE düşünemiyorum. Hatta Nükleer Güç dahil olmalı. Düşmanlar Belli !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı