F-35'lerle uyumlu değil diye... ABD harekete geçti

ABD Kongresi'nin F-35 savaş uçaklarıyla uyumlu olmadığı için yeni uçak gemisi CVN-79 John F. Kennedy'nin kullanılmasını yasaklayabileceği belirtildi.

F-35'lerle uyumlu değil diye... ABD harekete geçti
F-35'lerle uyumlu değil diye... ABD harekete geçti
GİRİŞ 07.06.2019 17:11 GÜNCELLEME 08.06.2019 11:56
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

The Drive'ın haberine göre 5. nesil savaş uçakları F-35C'ler, CVN-79 John F. Kennedy uçak gemisindeki elektromanyetik uçak kalkış sistemi ve gelişmiş uçak durdurma tertibatıyla uyumlu olmadığı için bu gemi üzerinde iniş ve kalkış gerçekleştiremiyor.

 

 

CVN-79 John F. Kennedy projesine karşı çıkanlar, geminin üs işlevlerini de yerine getiremediğini kaydederek, test aşamasında uçak gemisinden sadece F/A-18 Super Hornet ve EA-19G Growler uçaklarnın havalanabildiğinin altını çizdi.

CVN-79, ABD'nin 13 milyar dolar yatırım yaptığı yeni nesil Gerald R. Ford süper uçak gemisi sınıfında yer alıyor.

 

 

Bir önceki seride üretilen CVN-78, ABD Donanması'na Mayıs 2017'de teslim edilmiş ancak çıkan sorunlar nedeniyle bir türlü tam kapasiteyle kullanılamamıştı.

YORUMLAR 17
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    S400 leri almasın diye baskı yapılan hindistan da rest çekti abd ye, suud da patriotlardan memnun değil ki s400 için rusyaya gitti. sonra fransa da cılız bir ses ile bu iş için Türkiyeyi zorlamayın ayıp oluyor deyip alıcılar potasında ışık yaktı. Kaldı ki bir silah sistemi alınırken işe yarar mı test edilir. Beğenilirse alınır. Patriotların başarısızlıklarını Irak'ın ABD tarafından işgali edildiği yıllarda dinlerdik.
    Cevapla
  • Udr 4 yıl önce Şikayet Et
    S300 bile en iyi Amerikan hava savunma sisteminden iyi, s 400 ü konuşmaya gerek bile yok, Türkiye s 400 ü Güney sınırına kurduğunda İsrail kansızının tüm hava sahasını tarayabilir, s 400, ABD ve İsrail içim başa bela korkunç bir silah, burada da bilen bilmeyen konuşuyor , Balkan savaşında Amerikan f117 hayalet uçağını vuran sadece bir s 200 ü.
    Cevapla
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Maserati kardeş abd yapsın sen seyret ve alkışla. Yapılanları ve yapmak isteyenleri kötülemesen iyi olur. Hayalcılığın adından belli.
    Cevapla
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında s400 olsaydı İraklıların abd böyle kolay giremezdi ırak a. Türkiye henüz havadan korunması cok zayıf ve özal bile şok oldu zamanında ırakın hava sahasının çökmesinde. O zamandan beri çözüm gerekiyor. F 35 ise yeni sorun ve zamanımız var.
    Cevapla
  • bir vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    f22, vurmamak ile vuramamak arasında dağlar kadar fark var.
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen hiçmi düşünmezsin S400 almayacaksın da ne yapacaksın ABD NE KADAR TÜRKİYE DÜŞMANI VARSA PKK HDP FETÖ YUNAN RUM ERMENİ HEPSİNİn DESTEKÇİSİ .. Güçlü olmazsak ABD bize saldırıt
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    f22 raptor, peki abd neden almamamız için çabalıyor? Almaya karar verince paramızla satamdığı patriotları bile satarız diyor neden?
    Cevapla
  • Szr 4 yıl önce Şikayet Et
    F22 bayağı korkmuş abd uşakları gibi konusmus
    Cevapla
  • F22 Raptor 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD Irak savaşında S400 piyasada yoktu ki Irak kullansın. Körfez savaşında Irak ordusunun elinde Rusya'dan alınma Scud füzeleri Mig uçakları ve T72 tankları vardı. Sonuç hüsran! Ayrıca Suriye'de S300 varda ne oluyor? 8 senedir Suriye'de Rusya ve Esad 1 tane bile ABD uçağını vurup hakkından gelemedi. S400 tamamen Türk medyasının şişirdiği içi boş bir balon. Türkiye bu kadar S400 lere güveniyorsa gitsin Amerika'ya savaş açsın. Kamera karşısına klavye başına geçen konuşuyor.
    Cevapla
  • dayı 4 yıl önce Şikayet Et
    f 35 yerine rus uçağı alsak?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mavi Vatan’da yeni sayfa: KALKAN DİHA
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak