ABD İran'a yeni yaptırım kararı aldı!

ABD Ticaret Bakanlığı İran'ın petrokimya sektörüne yönelik yeni yaptırımları yürürlüğe soktu.

ABD İran'a yeni yaptırım kararı aldı!
ABD İran'a yeni yaptırım kararı aldı!
GİRİŞ 07.06.2019 18:29 GÜNCELLEME 07.06.2019 20:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Hazine Bakanlığı, İran'ın en büyük petrokimya holdingine yaptırım uygulama kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığı Dış Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) İran'ın en büyük ve en kârlı petrokimya grubu olan Basra Körfezi Petrokimya Endüstrisi Şirketi’ne (PGPIC)) karşı harekete geçti. Basra Körfezi Petrokimya Endüstrisi Şirketi’nin (PGPIC), terörist ilan edilen İslam Devrim Muhafızları’nın (IRGC) mühendisleri grubu Khatam al-Anbiya'ya mali destek sağladığı için ABD'nin yaptırım kararı aldığı belirtildi. OFAC, PGPIC’e ek olarak, aynı gruba bağlı 39 farklı petrokimya şirketi ile yurt dışındaki satış temsilcilik ağlarına da yaptırım uygulanacağını duyurdu.

PGPIC petrokimya şirketler grubu, İran'ın toplam petrokimya üretim kapasitesinin yüzde 40'ını elinde bulunduruyor. Ayrıca İran'ın toplam petrokimya ihracatının yüzde 50'sinden de sorumlu. Hazine Sekreteri Steven T. Mnuchin, “Bu ağa yaptırım hedefleyerek, İran'ın petrokimya sektörünün Devrim Muhafızlarına destek sağlayan kilit unsurlarının fonlarını kesmek niyetindeyiz. Bu eylemle IRGC'ye finansal yaşam sağlayan diğer şirketlere de aynı yaptırımları uygulayacağımızın bir uyarısıdır” sözlerini kullandı.

Terör ve Mali İstihbarat Sekreter Yardımcısı Sigal Mandelker ise, "Devrim Muhafızları, terörist faaliyetlere devam ederken, kendisini zenginleştirmek için İran ekonomisinin kritik sektörlerine sistematik olarak sızıyor" iddiasını ortaya attı.

Devrim Muhafızları, Basij Kooperatif Vakfı ve Khatam el-Anbiya gibi ana ağlar, İran'ın ticari ve finans sektörlerinde baskın bir varlığa sahip. Milyonlarca dolarlık şirketleri kontrol ediyor. Savunma, inşaat, havacılık, petrol alanlarında geniş ekonomik çıkarları var. Bankacılık, metal ve madencilik sektörü, milyarder işletmeleri de yine onların kontrolü altında. ABD Hazine Bakanlığı, kitle imha silahlarının yaygınlaştırılması ve terörizmin desteklenmesi gibi IRGC'nin geniş kapsamlı zararlı faaliyetler içinde olduğu iddiasını bir kez daha tekrarladı.

YORUMLAR 1
  • rtyuıo 4 yıl önce Şikayet Et
    abd savaşa zorluyor iranı savaş çıkarmaya çalışıyor abd ama abd savaş çıkarırsa yada iran savaş için patlarsa inşallah allahın izniyle peygamberlerin sahabelerin sıddıkilerin evliyaların ibadetleri hürmetine abd savaş çıkarırsa bi iznillah abdnin dünya tarihinde yıkılışı ve sonu olacaktır allahın izniyle er yada geç bir avuç yahudi lobisinin etkisiyle dünyayı kaosa savaşa sürükleyen abdnin inşallah herhangi bir savaşta abdnin sonu kesin net olacaktır allahın izniyle bir avuç israil terörist rejimi evanjelist eşkıyası dünyayı kaosa sürüklüyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı