Putin'den ilginç benzetme: Akıllı maymun!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ile Çin arasındaki ticari savaşı kızdıran Huawei krizine ilişkin, ABD’nin izlediği hegemonya politikasının "gerçek savaşlara" sebep olabileceği uyarısında bulundu.

Putin'den ilginç benzetme: Akıllı maymun!
Putin'den ilginç benzetme: Akıllı maymun!
GİRİŞ 09.06.2019 10:38 GÜNCELLEME 09.06.2019 10:38
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen Ekonomik Forumu’nda konuşan Putin, ABD’nin Huawei şirketini küresel pazar dışında bırakma hedefini, ilk teknoloji savaşının başlangıcı olarak tanımladı.

 

 

ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşında, Rusya taraf seçecek mi sorusuna ise Putin, "Buna bir Çin atasözüyle yanıt vermek istiyorum: Vadide iki kaplan kapışırsa, akıllı maymun bekleyip kapışmanın nasıl biteceğini gözler" diye konuştu.

ÇİN'DEN ABD'YE ZEYTİN DALI

 

 

Uluslararası Ekonomi Forumu için Rusya'da bulunan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ABD ile Çin’in birbirlerine derinden bağlı iki ülke olduğunu belirterek, “ABD Başkanı Donald Trump arkadaşım. ABD’nin de Çin ile tamamen kopmak istemeyeceğine inanıyorum” demesi dikkat çekti.

Konuşmasında ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşına da değinen Şi, “Aramızda ticari anlamda bazı anlaşmazlıklar olsa da ABD ve Çin birbirlerine derinden bağlı, en yüksek ticaret hacmine sahip iki ülke.” değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    aynı şey bizim için de geçerli... abd ve türkiye restleşecek ama rusya bekleyip görecek... yani adamlar doğru ata oynayacak...
    Cevapla
  • Ferhat Korkmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin abd ile savaşamaz.Putin aklı sıra uyanıklık yapmış.Çin ile abd arasında ki yıllık ticaret işlem hacmi 2 trilyon dolar.Yanı kudurmuş köpeklerin birbirlerine ara sıra ısırık atmalarından bir şey olmaz.Çünkü ikisi de hastalıklı.Allah Doğu Türkistan'lı kardeşlerimizin yardımcısı olsun.İnşaallah rastgele suudi/amerikano tuzağına düşmezler.Çin de zaten bahane arıyor bölgede müslüman temizlemek için.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin uçakları j31 ler elenmiştir. Rusya ile üretim yapılabilir fakat paralelinde kendi savaş jetimizi yapmak olmalı. Değil 5. Nesil 10. Nesil yapmalıyız. Ama ağızda yapacağız demekle kalmamalı.
    Cevapla
  • Medet 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin’den medet mi umuyorsunuz ABD ile savaşsın diye. Çinlilerin Amerikalılardan aşağı kalır bir yönü var mı
    Cevapla
  • Ertan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım Çin cesaret edemiyor.Ticareti baya bozulur karşılık verirse.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var