Venezuela'dan Kanada'nın kararına misliyle karşılık: Tamamını kapatın

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Venezuela'nın başkenti Catacas'taki Büyükelçiliğini geçici olarak kapattığını açıklamıştı. Venezuela hükümeti Kanada'daki tüm konsolosluklarını kapatma kararı aldı.

Venezuela'dan Kanada'nın kararına misliyle karşılık: Tamamını kapatın
Venezuela'dan Kanada'nın kararına misliyle karşılık: Tamamını kapatın
GİRİŞ 10.06.2019 09:31 GÜNCELLEME 10.06.2019 09:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Venezuela'nın Ottawa'daki büyükelçiliği işlevini sürdürecek şekilde diplomatik faaliyetlerini kısıtlamak adına Vancouver, Toronto ve Montreal'deki konsolosluklarını geçici olarak kapatacağı bildirildi. Dışişleri Bakanlığı, kararın "karşılıklılık ilkesine uygun" olduğunu bildirdi.

 

 

Açıklamada, Kanada'nın Caracas'taki elçiliğini geçici olarak kapatmasının, idari bir mesele olmaktan çok uzak siyasi bir karar olduğuna dikkat çekildi. Kanada'daki Venezuela diplomasisinin tüm işleri Ottawa'daki Büyükelçilik merkezinde yoğunlaşacak.

Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland ise Maduro'ya karşı olan bütün ülkelerin elçiliklerinin işlevinin kısıtlandığını ileri sürdü. Venezuela'daki Kanadalı diplomatlar artık diplomatik akreditasyon alamayacaklarını ve vizelerinin sona ereceğini öne sürdü.e

 

 

Vnezuela Dışişleri Bakanlığı ise Kanada'yı ABD Başkanı Donald Trump'ın idaresine tam bağlılık sunmakla suçladı.  

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    en uygununu yapmış. bunlar girdikleri yerde fitne ve iç karışıklıktan başka işleri yok. orta doğuda ne kadar ülke var ise ülkelerine dönse biz birbirimize yeter de artarız. alayı hain ve şeref yoksunu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor